• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kupaya doğru F Grubu HALİL FİNCAN

Kupaya doğru (F Grubu)

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.06.2018, 00:00

ALMANYA

HER DEVRİN FAVORİSİ


Almanya bir turnuvada varsa mutlaka favoridir. Hele hele bu Dünya Kupası ise. Elemelerde 10'da 10 yapan Panzerlerin, Rusya'da da finale yürümelerinde hiçbir sorun yok gibi gözüküyor. Almanya Milli Takımı ile özdeşleşen her daim iddialı, her daim başarılı Joachim Löw komutasındaki takım birçok takımın korkulu rüyası durumunda. Neredeyse 11'ini sayacak kadar yakından tanıdığımız Almanya'nın F Grubu'nu zirvede tamamlaması bekleniyor.

İSTİKRARIN KARŞILIĞI: LÖW

2004-2006 yılları arasında Klinsmann'ın yardımcısıydı. 2006'da ise görevi devralıp fırtına gibi esti. 58 yaşındaki başarılı teknik adamın Arsene Wenger ve Alex Ferguson'un yaptığını Milli Takım düzeyinde yapması olası. Disiplin ve istikrarı ile her turnuvada ses getiren Almanya'nın Löw yönetiminde finale yürümesi çok olası. 4-2-3-1 sistemi ile özdeşleşen Löw'ün finallerde de aynı taktikle sahada olma ihtimali yüksek.

MESUT YETİŞİRSE TUTULMAZ

Avusturya ile oynanan ve 2-1 kaybedilen hazırlık maçında sırtından sakatlanan Mesut Özil'in durumu büyük üzüntü yarattı. Çalışmalarına bireysel olarak devam ettiği öğrenilen futbolcunun 17 Haziran'da oynanacak Meksika maçını kaçırabileceği konuşuluyor. Mesut yetişirse tutulmaz ve turnuvaya damgasını vurur. Onunla birlikte Toni Kroos da büyük katkı koyacaktır.

İSVEÇ

ÇİZMEYİ AŞIP GELDİLER

Kupanın favorileri arasında gösterilen Fransa'nın ardından ikinci olarak Play Off biletini kaptılar. Ancak Play Off'ta onları İtalya bekliyordu. Ancak zoru başardılar ve Çizme'yi aşarak Rusya yolcularından biri oldular. Hep böylesi organizasyonlarda var olan İtalya ise kupa dışında kaldı.
Her daim sert bir takım olarak adlandırılan İsveç'in Janne Andersson yönetiminde gruptan çıkıp çıkmayacağı Meksika ve G.Kore ile oynayacağı maçlara bağlı.

İLK BÜYÜK TURNUVASI

Genelde hep İsveç takımlarını çalıştıran (Örgryte, Norrköping gibi) Janne Andersson, son iki sezondur İsveç'in başında. İlk büyük turnuvasında ne yapacağı merak edilen Andersson'un Zlatan'ı kadroya almama tercihini ise sanırım turnuvanın ardından konuşacağız. Biz eleme ve Play Off performansıyla tam not alan Andersson'un takımı gruptan çıkarma gücüne odaklanalım en iyisi.

PATLAMA TURNUVASI MI?

John Alberto Guidetti. Geçen sezonu Deportivo Alaves'te kiralık olarak geçiren Celta Vigo'nun yıldızının Zlatan'ın yokluğunda formayı kapması bekleniyor. 26 yaşındaki oyuncu Milli Takım kariyerinde 20 maça çıktı ve sadece 1 gol atabildi. Bakarsınız Rusya'daki bu büyük organizasyon onun patlama turnuvası olur.

MEKSİKA

AMİGOLAR TUR PEŞİNDE

Kuzey Amerika Grup Elemeleri'nde ABD, Honduras ve Kosta Rika gibi ülkeleri geçerek damgasını vurdu. Sadece 3-2'lik sonuçla Honduras'a yenilen Amigolar, sert bir gruba düşseler de yetenekli oyunculardan oluşan kadroları ile hedeflerine ulaşabilirler. Art arda 6. kez Dünya Kupası finallerinde yarışma hakkı elde eden Meksika'da Javier Hernandez, Giovanni Dos Santos, Carlos Vela ve Guardado gibi her an maçı çevirecek isimler mevcut.

SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Meksika özellikle de böylesi büyük turnuvalarda hep yırtıcı, göze hoş gelen ve hücum gücünü önemseyen bir futbol anlayışı sergiler.
Kolombiyalı teknik direktörü Juan Carlos Osorio ise Rusya yolculuğu öncesinde daha defansif bir oyunla sahaya çıkacağının sinyallerini verdi. Bu ne ölçüde Meksika'ya uyar hep birlikte göreceğiz.

MEKSİKA'NIN HER ŞEYİ

Meksika'dan bahsediyorsak illa ki Javier Hernandez'den de bahsediyoruzdur.
Yani bilinen diğer ismiyle Chicharito'dan. Elemelerde 11 maçta 3 kez rakip fileleri sarsan yıldız isim West Ham United formasıyla ise 28 maçta görev aldı. Bu süreçte 28 gol kaydeden başarılı oyuncunun Rusya'daki turnuvada takımı yönlendiren isim olması bekleniyor.

GÜNEY KORE

ONSUZ KUPA OLMUYOR

Almanya dışındaki takımların hepsinin ikincilik şansı var. Belki Güney Kore en zayıf halka olarak gösterilse de son 32 senedir her turnuvaya katılım göstermeleri aslında onların ne denli dikkat edilmesi gereken bir takım olduklarını belgeliyor.
Savaşçı ve istekli futbolları ile tanıdığımız ekip Brezilya'daki son Dünya Kupası'nda tek puanını Rusya'dan alıp gruptan çıkmayı başaramamıştı. Shin Tae-Yong'un çalıştırdığı G.Kore'de Heung-Min Son takımın en dikkat çeken isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA