• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HER DAiM iSYAN VAR HALİL FİNCAN

HER DAiM iSYAN VAR

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.02.2019, 00:00
Her kulüp kendini mağdur görüyor. Oysaki bu mesele haftalık değişiyor. Bu yüzden birbirimizi kandırmayalım. Evet ortada bir sorun VAR. Evet ortada ciddi hatalar da VAR. Fakat öyle sadece bir takım aleyhine filan değil, hepsine

VAR yokken de böyleydi, VAR varken de değişmedi. Her hafta roller değişiyor. Herkes mağdur, herkes isyanda.
İyi de bu VAR kime yarıyor? Sezon başından bu yana verilen bir demeçlere bir bakalım mı? Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ Ekim ayında F.Bahçe maçı sonrası şöyle demiş mesela: "Hakemlerin de şapkayı önüne indirmesi lazım.
3 dakika VAR kesildiğinde nasıl kararlar verildiğini hepimiz gördük.
Kimsenin hakkı yenmesin:" Aynı ay Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise bir basın toplantısı düzenleyip şöyle dedi: "Hatayı yapan bilgisayarlar olmaz, hatayı yapan insanlardır.
VAR sistemi iyi bir şeydir, uygulaması rezalettir bu ülkede. Dünya Kupası'nda yüzde 99.3 başarıya ulaştı VAR sistemi. VAR'ın tek uygulanmadığı kulüp, Beşiktaş Kulübü."

CENGİZ'İN SÖZLERİ

Kasım ayı söz G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz'deydi... "Sahada hepimizin de gördüğü sportif bir cinayet işlenmiştir. Kendi evimizde, kendi seyircimiz önünde, kulübümüze, takımımıza, hak gaspı yapılmıştır. Türkiye'de VAR uygulamasının başladığından bu yana Galatasaray aleyhine, düzenli ve sürekli haksızlıklar yapıldığını gördük ve tüm spor kamuoyu buna şahit oldu." Geçtiğimiz Cuma, F.Bahçe yöneticisi Semih Özsoy da şöyle konuştu: "Kendi gözümüzle gördüklerimizi biliyorduk ama sonra gördük ki hakikaten bir çifte standart olduğunu gördük.
Bunu yapanlar, buna alet olanlar mutlaka bunun bedelini bir şekilde bu büyük camianın karşısında, bu Türk futbolunun karşısında öderler."

TRABZON'DAN TEPKİ

Pazar akşamı Trabzon Başkanı Ahmet Ağaoğlu da isyandaydı:
"VAR var mı yok mu, neye göre var neye göre yok ben de anlamış değilim.
Biz G.Saray'a daha farklı da yenilebilirdik bırakın mücadelemizi yaparak yenilelim. Neticeye tesir eden hataları kim düzeltecek, VAR mı düzeltecek?" Biliyorsunuz açıklamalar bunlarla sınırlı değil. Arada neler oldu neler. Futbolumuz bu 5 takımdan ibaret değil elbet. Diğer kulüplerin yöneticileri de her daim isyan etti. Hatta devamı da gelecek.
Yukarıdaki sözlere bakarsınız her kulüp kendini mağdur görüyor.
Oysaki mesele haftalık değişiyor.
Bu yüzden birbirimizi kandırmayalım.
Evet ortada bir sorun VAR. Evet ortada ciddi hatalar da VAR. Fakat öyle bir takım aleyhine filan değil, hepsine. Daha önce de yazmıştım yineleyeyim. Bizde "Dediğim dedik, çaldığım düdük" anlayışı öyle bir yerleşmiş ki elli sefer de izlesen sonuç değişmez. Her hakem keyfine göre yorumlarsa yıllar geçse de bu işin içinden çıkamayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA