• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yenilenmiş hikayeler HALİL FİNCAN

Yenilenmiş hikayeler

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2019, 00:00

İkinci devre başlayalı 3 hafta olsa da transferin yeni kapanışı ile genel bir gözlem yapabiliriz artık. Karanlıktakiler için de ışığının sönmemesi adına uğraşanlar için de önemli bir geçiş dönemiydi bu süreç. Çünkü ilk dönemin eksiklerini kapatma doğrultusunda kurtarma yazılısıdır bu dönem. Bu yüzden yüzlerce isim havada uçuşur.
Yazan da inanır, yazdıran da.
Söyleyen de inanır, söyleten de.
Sadece zirvedeki takım için değil dipteki takım için de umutlanma dönemidir. Harry Potter serisinin Azkaban Tutsağı bölümünde Albus Dumbledore şöyle der: "Mutluluk en karanlık zamanlarda bile vardır.
Yeter ki ışığı açmayı unutmayın." Devre arasının özellikle ışığın düğmesini arayanlar için oldukça hareketli geçtiği malumunuz.
Hatta geçen haftaya baktığımızda kadrolara yansımaları da ortada.

46 YENİ SAHNEDEYDİ

Kadrolara yeni katılanlardan tam 46'sı geçen hafta forma şansı buldu. Kimi direkt oynadı, kimi sonradan dahil oldu. Yenilenmiş notlarımızdaki yenilerin hikayesine bakalım o halde. Mesela şans bulanların gol de bulması dikkat çekiciydi. Başakşehir'de Robinho ve Demba Ba'nın, F.Bahçe'de Moses'ın performanslarının taraftarlara mutluluk aşıladığı bir gerçek.
Ancak bu üçlüyü bile sollayacak bir performans vardı ki herkes inanmakta güçlük çekti. Japon yapıştırıcısı gibi kuvvetli bir şekilde uyum sağlayan Kagawa'nın 2 dakikadaki 2 golü lig tarihimize geçti ki 9 dakikada bunu yapıyorsa gerisini siz düşünün.

ERZURUM VE RİZE

Bu dört oyuncu dışında Kasımpaşa'nın yenisi Perica'nın da gol attığına ama bu golün takımın puan almasına yetmediğini not düşelim. Ayrıca ışığı arayanlardan Erzurum ve Ç.Rize'nin mücadelesinin de yeniler adına dikkat çekilesi olduğunu belirtelim. İkisi de 6'şar yeni oynattı ki Rize bir adım öne çıkarak kendini daha çok gösterdi.
Yine A.Gücü 6 yeni ile, Kasımpaşa da 4 yeni ile sahne aldı.
Fakat yenilenler arasında en çok G.Saray'ın cansızlığı akılda kaldı.
Luyindama, Marcao ve Mitroglou'nun uzun vadede katkısının büyük olacağı kesin ama kısa vadede tren kaçmak üzere olduğu için "Zamana ihtiyaç var" sözleri pek yeterli gelmiyor. Ayrıca solunu ve kanadını yenileyen Göztepe'nin hücum kısmını unutması, Akhisar'ın 5 takviyeye rağmen bir kez daha susması da eklenebilir.
Fener'in üç yenisi ile hakikaten nihayet yeni bir oyun ortaya koyması da illaki haftanın karmasında yer alır. İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA