• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Menemen fırtınası HALİL FİNCAN

Menemen fırtınası

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2019, 00:00

Bitime doğru yani sadece 6 maç kalmışken geçen sürece bakıp birçok tahmin öne sürmek mümkün.
Mümkün ama kalan periyottaki rakiplerin konumu sebebi ile erken konuşmayalım biz yine de. Son iki sezondur Play-Off'a kalıp TFF 1. Lig'in kapısından dönen, bu kez risk almadan dosdoğru ilerleyip şampiyonluğu gözüne kestiren Menemen Belediyespor'un müthiş istikrarını alkışlama zamanıdır artık.
Bu istikrarın içerisinde gözümüze çarpan rakamlar ise bu alkışı nasıl hak ettiklerinin göstergesi.

26 MAÇTA 64 GOL

Son 12 maçta 1 kez yenilen teknik direktör Suat Kaya'nın talebelerinin özellikle gol grafiği ise hayli çarpıcı ki ülkemizdeki tüm profesyoneller ligler içerisinde en golcü takım olduğunu söylesek yeter sanırım.
Menemen Belediyespor, 26 maçta tam 64 gol attı ki bu yediğinin iki katı demek. Yani zaman zaman baş gösteren savunma zaaflarını bu şekilde çözerek sorunun üstesinden geldiler. Yoksa ilk 6 içerisindeki en çok gol yiyen ekipler. Yalnız burada da özellikle son bölüme dikkat çekmekte fayda var. İzmir ekibi son 4 maçta 13 kez rakip fileleri sarsarken kalesinde sadece ve sadece 1 gol gördü. Bu performansı daha önce gösterebilmiş olsalardı ilginç bir averajdan bahsedebilirdik.
Biraz da atanlardan bahsedelim isterseniz. Sarı-lacivertli ekipte üç isim var ki attıkları, 64 golün neredeyse yarısına denk geliyor.
Ali Özgün (12 gol), Mustafa Şen (10 gol) ve Okan Baydemir (9 gol). Özellikle Ali Özgün son 8 karşılaşmada 7 gol kaydederek formunun zirvesinde. Üstelik takımın sınırı da yok. 6 defa 3 gol atarak, 1 kere 4 gol atarak, 1 kere 5 gol atarak, 1 kere 6 gol atarak, 1 kere de (son Bakspor karşılaşması) 7 atarak kazandılar.
İsterseniz burada yeniden yazının başına dönelim.

PUAN FARKI 6

Evet 7 golle geçilen haftada Tuzla'nın da takılmasıyla farkı 6 puana çıkarttılar. Ancak son iki sezonda yaşananlar sebebiyle biz de onlar gibi temkinliyiz. Henüz ikinci cümlemizde rakiplerin konumundan bahsetmiştik ya hani.
Kalan 6 maçın 4'ünü Play-Off hattı ve sınırındakilerle, diğer ikisini ise küme düşme hattındakilerle oynayacaklar. Yani hiç kolay bir fikstür değil. Sözün özü konuşmak için erken ancak destek için tam zamanı.
İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA