• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başarı engel tanımaz NECDET KESTELLİ

Başarı engel tanımaz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2016, 00:00
Hedef saptırtmazsan tuttuğun yol engel olmaz, bu yol ancak başarı yolu olur. Başarının başı, hedefe inanarak odaklanmak ve özveri ile çok çalışmaktır. İçinde bulunduğumuz her türlü durumda, arka arkaya su üstüne çıkan tüm olumsuzluklara ve turnuvalardan çekilen oyunculara rağmen, stratejisini hiç bozmadı. Sağlam durarak senelerdir gösterdiği başarıları tekrar sergiledi. Tüm seyircilerle beraber iki kadın oyuncumuzun tarihe iz bırakmasına vesile oldu. Erkeklerde ise müthiş bir şekilde son bulan turnuvayı tenis camiamıza hediye etti. Evet, bu güzellikleri gerçekleştiren GARANTİ KOZA yönetimini alkışlıyorum. Gürültülere pabuç bırakmadılar. Ülkemize güvenmeyenleri mahcup ettiler. Tenisimizi yücelttiler. Sağ olsunlar.

İki kadınımız

Adana'lı Çağla Büyükakçay rakiplerini oynatmadı, kendi oynadı ve ezdi, büyük rakiplerini sürklase etti, özveri ve hasretle hazırlandığı ilk WTA şampiyonluğuna ulaştı ve WTA'nın yeni İstanbul Cup şampiyonu oldu. Ülkemiz de ümitlerle dolu yepyeni bir güler yüz kazandı. Televizyonlara çıktı, sayfa sayfa röportajlara konu oldu, manken oldu, resimleri evlerimizi kulüplerimizi süsledi. Mutlu etti bizleri.
Ne kadar da ihtiyacımız varmış değil mi? Çağla, 82 sana yetmez artık, çık çıkabildiğin kadar tepelere.
Seni bağrımıza bastık ve hep sevip kollayacağız. Teşekkürler.
Ve İpek Soylu tabii. Onu, hep US Open'de müthiş bir şekilde başladığı oyunu 3. sette kaybettikten sonra korttan ağlayarak çıktığını hatırlıyorum. Çok üzgündü, konuşamıyordu Ona, daha sonra dedim ki, "üzülme, bil ki her mağlubiyet bir sonraki zaferin habercisidir O da artık başarıdan başarıya koşuyorHem de bu genç yaşına rağmen. Sen de artık WTA şampiyonusun: tadını çıkar İpek ve devamını getir. Sana da kocaman bir teşekkür.

İdeali antrenör okulu

Malum: Tenis, ince uzun ve zor bir yoldur. Güç ister, çalışmak ister, sabır ister, para ister ama, hepsinden önemlisi kararlı bir oyuncu, insan sarrafı hoca ve bir ekip gerek. Gelişmiş ülkelerin bizden en büyük üstünlükleri hoca yetiştiren okullarının çok yaygın olması. Evet, bizim eksiğimiz bu herhalde. Bereket Can Üner hoca var da erkeklerde Marsel İlhan'ı ilk yüze taşıdıktan sonra şimdi de Çağla Büyükakçay'ı ilk yüz oyuncu arasına soktu. Tebrikler Can. Ben şimdi Can Hoca'dan antrenör yetiştirecek bir okul kurmasını bekliyorum.

Nadal'ın dönüşü muhteşem

Üstüste üç toprak kort turnuvasında, biri İndian Wells'te yarı final yenilgisi olmak üzere iki de büyük şampiyonluk Monte Carlo ve Barcelona. İşte Nadal, geri vitese takmış tam gaz gidiyor:
Önce Madrid'e, Roma'ya sonra da Roland Garros'a Federer (Madrid'ten çekildi), Djokoviç, Murray, Wavrinka, Nichikori, Roanic, yanında birçok ağır toprakçı da randevulara hazırlanıyor.
Özlemiştik

ATP İstanbul Open amacına ulaştı

Teniste isimlere bakarak karar vermemek lazım.
Kimin ne zaman, nasıl ve kimleri yeneceği, ummadık şekilde kimlere yenileceği hiç belli olmaz.
Kabaca bakınca dünyanın en iyi ilk 20 oyuncusundan sonra gelen ilk 80 oyuncu ATP 250 ve 500 turnuvalarında birbirleriyle kıyasıya mücadele içinde. Geçen sene sonlarında Sofya'daki Garanti Koza ATP 250 Turnuvası'ndan beri, orada oynamış tüm oyuncuların neredeyse hepsinin isimleri tüm turnuvalarda gözükmeye başladı. Tabii yeni isimlerde bu kuyruğa girdi.
Dimitrov İstanbul'a yıldız olarak geldi ama finale gelinceye kadar ecel terleri döktü. Finalde de Dimitrov'dan neredeyse 25 cm daha küçük olan bücür Schwartzman, çoktandır sinyalini verdiği şampiyonluğu bileğinin hakkıyla aldı.
Bu turnuva da Garanti Koza'nın ülkemize ikinci hafta hediyesiydi. Tekrar teşekkürler.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA