• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kortta şölen var NECDET KESTELLİ

Kortta şölen var

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.03.2016, 00:00

Senelerdir Türkiye'de tenise yeni bir boyut getirmeye çalışan Garanti Koza Şirketi ve beyaz sporumuza büyük katkılar sağlayan şirketin patronu Şükrü İlkel, şimdi de tesis hamlesi başlattı. Garanti Koza, lisanslarını aldığı, içerde ve dışarda ismini vererek sponsor olduğu turnuvalar yanında, tamamlandığında belki de dünyanın en büyüklerinden bir olmaya namzet 8 bin 500 kişilik merkez kortuyla, yeni kompleksinde, Koza WOS Tenis Akademisi bünyesinde, yeni yıldızlar yetiştirmeyi hedefliyor.

İlk olarak WTA turnuvası ve Venüs Williams'ı ağırlayarak başlayan bu yolculukta Garanti Koza, nice yıldızların ardından, bir ATP 250'lik bir turnuvasının lisans sahibi oldu ve bu kez Federer'i konuk etti. Bu sene ise bu iki turnuvanın 2016 versiyonları 25 Nisan'dan sonra art arda Koza WOS Spor Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Yıldızları izlemek

Özellikle de performans oynayan tüm gençlerimize ama herkese hep söylüyorum; ayağımıza gelen fırsatları kaçırmayalım. Koza WOS'ta Nisan sonunda gerçekleşecek turnuvalar da öyle. Yıldızları çıplak gözle izlemek çok önemli. Günümüzde şartlar her şeyi maalesef biraz zora sokabiliyor. Katılımlarını iptal edebilecek oyunculardan bahsediliyor. Doğrudur ve tabii ki bu durumda her şey olabilir. Ancak inanın, gelirler veya gelmezler, Wozniacky'i ve Azarenka'yı ve daha nice kadın ve erkek oyuncularını izlerken inanılmaz zevk alacak, biraz oynuyorsanız da oyununuza katkı sağlayacaksınız. Gelenlerle yetinmesini öğrenerek tenisi yakından takip etmeye, tenise destek olmaya devam edelim.

Tenisten notlar

* Miami turnuvasında İspanyol Rafael Nadal hastanalarak maçı bıraktı.
* Aynı turnuvada Wavrinka 3. turda yenilerek elendi.
* Serena Williams ise 750. galibiyetini elde etti.
* Ne yazık ki sporcumuz Çağla Büyükakçay, Miami'de ilk turda elenenler arasındaydı.
* Başak Eraydın şu günlerde Fransa'daki 50 bin dolar ödüllü Croissy turnuvasında ter döküyor.
* Marsel İlhan Çin'in Guangzhou kentinde geçen hafta oynadığı turnuvada çeyrek finali gördükten sonra, bu hafta da İsrail Açık Tenis Turnuvası'nda 7 numaralı "bye" olarak ilk turda Fransız Jankovits ile karşılaşacak.
* Sarp Ağabigün-Muhammet Haylaz çifti Antalya Future 12. Hafta Turnuvası'nda yine yarı finale çıktı.
* 14 yaş Antalya GD TENNİS CUP Şampiyonası'nda Selin Lidya Sepken şampiyonluğa ulaşırken, Cengiz Aksu, Malta da İTF Gençler Turnuvası'nda kupayı kuçakladı.
* Büyük veteranlarımızdan Sevtap Akdere, Fransa'nın Menton kentindeki turnuvada çiftlerde şampiyonluğa ulaştı.
* Tekerlekli Sandalye tenisinde dünya sıralamasında 33 sırada bulunan Büşra Ün'ün de yer aldığı Türk Milli Takımı, dünya takım şampiyonası Avrupa elemelerinde kadınlarda dördüncü, erkeklerde altıncı oldu.

Şampiyonlara alkış

Buca Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 26 ve 27 Mart'ta 24 oyuncunun katılımıyla gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda kızlarda, başarılı eski oyunculardan yeni 65+ veteran oyuncusu Hasan Banguoğlu'nun kızı Tutem Banguoğlu birinci, erkeklerde de Kültürpark Tenis Kulübü oyuncusu Mahmut Can'ın ikinci oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA