• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
TENİS GÜNDEMİ NECDET KESTELLİ

TENİS GÜNDEMİ

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2016, 00:00

Çok ilginç

Kadın maçlarında kullanılan toplarla, erkek maçlarındaki topların farklı olduğunu bilmiyorduk. Bu gerçeği Andy Murray'ın maç sırasında eline geçen kadın maç topundan dolayı hakeme yaptığı itirazla öğrendik. Evet, ikisinin de üzerinde marka, baskılarında renk farkı varmış. Bir başka fark da, kadın ve erkeklerin turnuva gelirlerindeki dengesizlik. Herkes gibi ilgili oyuncular da fikirlerini söylüyorlar ama, henüz pek değişen bir şey de yok…

Tenisten fazlası

Bridgestone İpek Şenoğlu Tenis Turnuvası başarılı bir şekilde son buldu. Uzaktan şampiyonları izledik... Yakından ise 19 kişinin katıldığı 75 yaş üstü grubunun gençlere taş çıkartan kalitesini gördük, sevindik. Ancak hayatın her zaman iyi ve kötü sürprizlerle dolu olduğunu bir kere daha anladık. Maç sırasında sevilen milli oyuncumuz ve eski beden terbiyesi müdürü sevgili dostumuz, kardeşimiz Vezir Balcıoğlu'nun ani vefatının acısını, uzakta da olsak birlikte yaşadık. Veteranların dostluklarını, sevgilerini, bağlılıklarını hüzün içinde içimizde hissettik... Ve tenis aşkıyla birbirimizle gurur duyduk. Bu hissi bir türlü duyamayanlara da bunun önemini ve güzelliğini göstermiş olduk. Teşekkürler Vezir. Rahat ve huzur içinde uyu. Sen de sevgili İpek, doğru ve ince kararlarınla gönlümüzdeki tahtını ne kadar hak ettiğini gösterdin. Sana da teşekkürler.

Skandallar

Az bilinen ve şaşırtan gerçekleri ortaya çıkaran Wikileaks belgelerinden sonra dünya, şimdi de Panama Belgeleri ile bir sarsıntı geçiriyor. Bu "offshore" uygulamaları pek yeni sayılmaz. Ancak ortaya atılan isimler insanı şaşırtmaya yetiyor… Offshore, Panama belgeleri ile yeni bir skandal olarak artık elimizde. Neden mi? Çünkü olaylarda yayın haklarındaki ilginç uygulamalardan, Roland Garros'ta tespit edilen özel bilet trafiğinden bahsediliyor. Adı geçenler arasında iş insanları, siyasiler, sporcu idollerimiz var. Messi var mesela... Fransa Tenis Federasyonu Başkanı var... Temiz spor dediğimiz tenis ve tenisçiler bile var... Polis baskınlar düzenliyor, görevden alınmalar başladı... Hayırlısı diyelim.

Tenis turu

* ATP Master 1000 Monte Carlo başladı. Federer, Nadal, Djokoviç ve Murray, tenisin 4 ası olarak bu turnuvada mücadele edecek. Nadal'ın çok sevdiği ve şampiyonluk rekortmeni olduğu bu toprak kortta sergileyeceği performans merak konusu.
* İstanbul'da Lale devri... Uluslararası Tenis Federasyonu'nun 50 bin dolar ödüllü Lale Cup, Göztepe Tesisleri'nde gerçekleşecek. Melis Sezer ilk turu geçtikten sonra elemelerde takıldı. Başak Eraydın anatablo da boy gösterecek. Takip edeceğiz.
* Selin Lidya Sepken 12 yaşında 14 yaş TE turnuvasından sonra bu hafta da 16 yaş TE turnuvasında oynadı. Teklerde birinciliğe ulaşırken, Beyda Baykal ile birlikte çiftlerde de şampiyon oldu. Büyük başarı. Yıldızlar böyle doğuyor olmalı…
* 2003 doğumlu Orhan Gür Umur, Atina'da 14 yaş TE Turnuvası'nda tek ve çiftlerde finalist oldu.
* Sarp Ağabigün ve Avustralyalı David Pichler Future 14 TE Turnuvası'nda yarı finalde...
* İpek soylu USA'da düzenlenen 25.000 $ ödüllü tenis turnuvasında çeyrek finale kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA