• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dereden tepeden NECDET KESTELLİ

Dereden tepeden

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.06.2016, 00:00
Tenis, üniversal bir bütün olduğu anlaşılmadan gelişmez. Tenisin gündemi çok zengindir.
Konular bitmez. Başarı enteresandır. İhtiyacı olanlar tarafından hemen benimsenir. Hiç katkıları olmasa da müzmin sakat Nadal Wimbledon'dan çekildi. Federer, çim kortta toplam 877 galibiyet sayısı ile da başa güreşiyor. Jimmy Connors 1 numara iken 2.sıradaki Lendl'i geride bırakan Federer onun yerine oturdu. McEnroe 858, Borg 847 galibiyetle sıralanıyorlar.
Sharapova'nın dopingten dolayı iki yıl ceza alması karşısında Federer tavrını koydu ve bu konuda (0) tolerans taraftarı olduğunu açıkça beyan etti. Yalnız Federer'mi? Çekemeyeni çokmuş meğerse! Stuttgart'ta Federer ve Del Potro çim sezonu ile yeniden sahneye çıksalar da biri şampiyon olan Thiem'e, diğeri de Alman Kohlschreiber'e boyun eğdi. iki günde biten bu final, Thiem'e senenin 4. Şampiyonluğunu getirdi.
Şimdi sıra Federer, Nichikori, Thiem ve Berdych'li Halle (Gerry Weber) ile Londra'da Raonic, Murray ve Wavrinkalı Aegon Championship turnuvaları zamanı. İyi izlemeler diliyorum.
Thiem artık ardarda 3 değişik kort zemininde şampiyon olan aktif oyunculardan 9. su, tüm açık döneminde ise 29.su. Federer bu başarıyı 6 defa, Nadal 1 defa ve Djokoviç 2 defa gerçekleştirmişler.
Azarenka ise Rio'da altın hedefliyor.

İstanbul TED'de heyecan doruktaydı

İstanbul TED Spor Kulübü'nün toplam 36 bin TL ödüllü Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda kadınlarda Pemra Özgen birinci, Ayla Aksu ise ikinci oldu. Çiftlerde Melis Sezer/Ayla Aksu birinciliği yakalarken, İnci Öğüt/Cemre Anıl güzel bir ikincilik elde etti. Erkeklerde ise yine Anıl Yüksel birinciliği, Barkın Yalçınkale ikinciliği alırken, çiftlerde Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün çifti Anıl Yüksel/Muhammet Haylaz çiftini yendi

Büşra'ya olimpiyat yakışır

Gözlerimle gördüm... Güzel kızımız, bıkmadan, yılmadan büyük özveriyle çok çalıştı. Çantası sırtında turnuvadan turnuvaya, başarıdan başarıya çok koştu, çırpındı, ülkesini temsil hakkını elde etmek için.
Şimdi de sabırla bekliyor karar günü olan 20 Haziran'ı.
Çok oyuncu aynı yere dikmiş gözlerini ve o güzel kızımız tam bıçak sırtında artık. Olabilir de, olmayabilir de. Bekliyor, bekliyoruz.
Heyecanı büyük. Umarım olumlu düşüncelerimiz işe yarar. Haydi Büşra; Merak etme ve çok takma kafana.
Ben de seninle olacağım Rio'da başarılarını görmek, seninle tek yürek olmak için, tıpkı tüm Türkler gibi.
Bedenimle ve ruhumla.

Teniste hep kazanılmaz

İpek Soylu ITF 25.000 dolar toplam ödüllü Padova'da oynanan toprak kort turnuvasını ikincilikle tamamladı. Şimdi artık çim kortun mabedi Wimbledon'a hazırlanıyor.
Dünya 77. sırasında bulunan milli oyuncumuz Çağla Büyükakçay ise 15 gün önce başladığı çim sezonunda WTA Nottingham Turnuvası'nın ilk turunda Wozniacky'ye elendi. WTA Birmingham'da da ilk turda takıldı.
Çim turnuvalarında herkes başarılı olamaz. Ayakkabısı bile özel olan bu hızlı zeminde iyi oynayıp maç kazanmak çok zordur. Çağla da İpek de İlhan da zoru sever.
Başarılı olacaklarına inanıyoruz.

Buca'da buluşalım

ITF 10.000 dolar ödüllü bayanlar Buca Belediyesi Başkanlık Kupası 4-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Buca Belediyesi Tenis Kulübü kortlarında düzenlenecek.
100'ün üzerinde başarılı sporcunnun katılması bekleniyor. Tenis şöleni havasında geçmesi bekleniyor.
Maçları izlemek ücretsizdir.
Öyleyse orada buluşalım.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA