• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sporun dili çok özel NECDET KESTELLİ

Sporun dili çok özel

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2016, 00:00
Berlin yolundaydım. Uçağın neredeyse üçte biri, heyecanlı F.Bahçeli basketbolseverlerle doluydu. Kolay mı? Berlin'de "Final Four" oynayacaklar ve büyük bir ihtimalle ikinci maç sonunda şampiyonluk bekliyorlar...
Olmadı maalesef.
F.Bahçe ilk maçını kazandı, finalde hakemlerin tuzağına düşerek 101-96 kaybetmiş olsa da, getirdiği ve yaşattığı heyecan ve gurur alkışa değer. Başarılarını Can'dan kutluyor ve mektepten bir G.Saraylı olarak tebrik ediyorum. Ancak asıl söylemek istediğim farklı:
BAŞARI her zaman, herşeyi beraberinde getirir, BAŞARI olunca mesafeler önemini kaybeder.
Bunu yakın geçmişte, Çağla Büyükakçay'ın teniste WTA Şampiyonluğu ile yaşadık.
İnsanlar önce kendi, sonra kendilerinden olanların başarılarına önem veriyorlar, uzakları da yakın ediyorlar. Bir farkla:
Djokoviç veya Federer, Ronaldo veya Messi gibi dünya çapındaki yıldızlara duyulan ilgiyi ayrı tutarak...
Aynı gün Beşiktaş'ın şampiyonluğu da geldi ve Berlin caddelerinde korna sesleri içinde ve Türk bayrakları ile dolaşan Türk taraftarlar ve onları alkışlayan Alman ve yeryüzünün her köşesinden tatile gelmiş insanların yüzlerindeki ifadeler sporun ne denli özel bir dostluk tarzı olduğunu gösteriyordu...

Takımlar şampiyonası

Bir haftalık Veteran Bayramı neşe, güzel dostluk ve tatlı rekabet içinde geçti ve sona erdi. Özellikle bu sene takımların formalarındaki gelişme ve kazanan herkese verilen madalyalar dikkat çekti.
Kulüplerden 500 oyuncu Antalya'ya gidince de kort bulmakta zorlananlara gün doğmuş oldu.
Şampiyon takımlar boy boy resimleriyle sanal dünyamızda yer aldı. En önemlisi ise İzmirli kadınların gösterdikleri başarı oldu. Evet, Kültürpark'ın kadınları yaş guruplarında birinci oldu.
Kutluyoruz...

Roma darbesi

Önce Federer, ardından da Nadal boyun eğdi gençlere. Son zamanlarda bileği bükülmeyen Djokoviç de Murray'e iki sette yenilerek iyi bir doğum gününü hediyesi verdi. Yenilerek dedim ama, Djokoviç'in hiç bu kadar çaresiz kaldığını görmemiştim.
Evet; "Djokoviç, Murray tarafından ezildi" demem gerekirdi belki de! Kadınlarda ise 4 seri başı oyuncudan yenilmeyen kalmadı, hiçbiri son turları göremedi. Bouchard sürpriz yapabilecek gibi gidiyordu ama sonunda büyük şampiyon Serena Williams vatandaşı Madison Keys'i yenerek yine şampiyon oldu.

Ayla Aksu şampiyon

19 yaşındaki sevgili genç yıldızımız artık hiç boş geçmiyor. Bu sefer yine Antalya ITF turnuvasında ardarda 2. kez şampiyon oldu ve 5. Şampiyonluğuna ulaştı. Aynı turnuvayı Anıl Yüksel ise ikincilikle tamamladı. Tebrikler Aysu, tebrikler Anıl...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA