• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yağmur yağdı böyle oldu NECDET KESTELLİ

Yağmur yağdı böyle oldu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2016, 00:00
Toprakta tenis şöleni...
Ancak geçen hafta da yazdığım gibi bu sefer yağmurlar bir acayip.
Yalnız Paris'te mi?
Tabii ki değil. Bunlar artık 30'ar dakikalık afatlar gibi beklenirken gün boyunca bile sürmeye başladı, hem de her yerde. Ve ilk defa tam bir gün Roland Garros'ta hiç maç oynanmadı.
Seyirciler ve organizatörler de şaşkın ve üzgünler. Aslında bu ters gidiş maçlar başlamadan önce hala favori gösterilebilen Federer'in turnuvadan çekilmesiyle başladı. Yetmedi, maçlarda gerçekleşen Rafael Nadal ve Azarenka örneğinde olduğu gibi çok sayıdaki sakatlıklar, az da olsa turnuvanın tadını kaçırdı. Ne var ki her vuruş, bazılarına göre bir öncekinin benzeri gibi monoton olsa da, bana göre her maç başlı başına bir şölendir. İster yıldızları seyredin, isterseniz adı sanı olmayanları, onlar bile bir yerde size nefis bir resital sunabilirler.
Turnuva Coşkun Güner'e yakıştı
İyi bir katılımla gerçekleştirilen Coşkun Güner Turnuvası, yağmurdan pek etkilenmeden neşe içinde zamanında tamamlandı.
Başkanın hiç boş bırakmadığı tesislerde seyirci bolluğu da vardı. Hakan Akman, Kaan'ı yenerek şampiyon olurken, Sibel Gürkan tek bayanlarda birinciliği kazandı.
Mustafa Opsar'ın Erol Demir'i yenmesi ise enteresandı. Tüm katılanları ve başarılı olanları kutluyorum.

Bizimkiler umutlandırıyor

Genç Ergi Kırkın, Roland Garros elemelerinden sonra çıktığı ana tabloda ilk turda yenilse de o da bir ilki başararak bizleri sevindirdi. Çiftlerde Filipinli ortağı ile yola devam ediyor. Başak Eraydın İtalya'da 25.000 dolar ödüllü ITF turnuvasında çiftlerde 2. oldu. Teklerde ilk turda yenilmişti. Melis Sezer yine başarılı. Azerbaycan'da Bakü'de ITF turnuvasında hem teklerde, hem de çiftlerde şampiyon oldu. Kutlanmaz mı hiç ? Tuna Altuna ise çiftlerde gösterdiği başarılara devam ediyor. İtalya'nın Lecco şehrinde gerçekleşen Futures turnuvasında 14. Çiftler şampiyonluğunu kazandı.
Umarım artık Davis Cup takımının devamlı oyuncusu olur. Cem İlkel Tenis Organizasyon Kupası Futures turnuvasında oynadığı onuncu finalinde Belçikalı rakibine yenilerek ikincilikte kalırken Pemra Özgen ayni turnuvada yarı finalde kaldı.

Veteranlar kurtlarını döküyor

Mevsimi gelince kulüpler turnuva düzenleme yarışına girdi ve kortlar şenlendi.
Turnuva yönetmeliği değişince turnuvalar da artık yerelleşti. Kimse masraf yapıp ta başka şehirlerde maceraya kalkmıyor.
Bu arada yerelleşen turnuvalarda da bazı kategoriler yok olma yolunda.
Tabii, kategorilerde oyuncu yetersizliği (65+den itibaren) olduğundan oyuncular ancak bir alt kategoride mücadele edebiliyor.
O da yoksa tabii ne maç, ne turnuva, ne de puan, anlayan beri gelsin. Yaşlılara saygı duyalım, imkan sağlayalım.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA