• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wimbledon’da Marsel İlhan yok NECDET KESTELLİ

Wimbledon’da Marsel İlhan yok

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.06.2016, 00:00
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ilk tur eleme maçına çıkan Marsel İlhan, İspanyol rakibi Daniel Munoz de la Nava'ya 2-0 yenilerek elendi. En prestijli tenis organizasyonu olarak gösterilen turnuvada ana tabloya kalmak için korta çıkan 29 yaşındaki milli tenisçi, ilk tur maçında 34 yaşındaki İspanyol Daniel Munoz de la Nava ile karşılaştı.
Dördüncü kortta oynanan ve 51 dakika süren mücadeleyi 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 kaybeden Marsel İlhan, kariyerinde dördüncü kez Wimbledon'da boy gösterme şansını değerlendiremedi. Milli tenisçimiz, daha önce de üç kez ana tabloya kaldığı turnuvaya 2010 ve 2015 yıllarında ikinci, 2014 yılında ilk turda veda etmişti.

Eser Özgür turnuvası

Alaçatı'da Eser Ergür tarafından desteklenen tenise yakışan bir etkinlik Eser Özgür Turnuvası... Hem tenis turnuvası, hem de tasarım atölyesi. Çocuklar oynarken giyecekleri kıyafetleri ve ödülleri tasarlıyor, tasarılarını uygulayıp seçmelere katılıyorlar. Çocukları tenise yönlendirmek için güzel bir girişim.
Bravo tenis aile birliği, bravo Füsun, bravo Celal ve bravo Eser Hanım.

Seniorlar Helsinki'de

Bu yılki dünya senior takımlar şampiyonası 19-26 Temmuz arasında Finlandiya'nın Helsinki şehrinde yapılacak. 24 oyuncudan 7'si İzmirli. Güzel bir katılım.
50+ kadınlar Hollanda ve Norveç'e karşı oynamışlar: Galibiyet ve set yok. 55+ kadınlar C Gurubu'nda İtalya, İsveç ve Hollanda ile oynamışlar: İtalya'ya 3/0, Hollanda'ya ise 2/1 kaybetmişler. Tek set alan takımımız.
60+ kadınların ilk rakipleri Almanya ve İtalya... Gurubun en güçlüleri: İlk maçta Almanya'ya 3/0 yenilmişiz. 50+ Erkekler E Grubu'nda rakiplerimiz İngiltere ve İrlanda... İngiltere'ye 3/0 kaybetmişiz.
55+ erkeklerin rakipleri ise Amerika ve Rusya. Amerika'ya 3/0 yenilmişiz. 60+ erkekler Amerika İsveç ve Güney Afrika'ya karşı galibiyetimiz yok: Hepsi 3/0 bitmiş.
Maalesef her zamanki gibi gerilerdeyiz. Ancak katılıp temsil edilmenin bile önemli olduğunu unutmayıp katılanları kutlayalım.

Davis Cup

Davis Cup için geri sayım başladı.
Temmuz ortasında oynanacak Avrupa-Afrika Bölgesi 2.
Grup, 2. tur karşılaşmalarında rakibimiz Bosna Hersek. Maçları deplasmanda oynayacağız ve iyi bir hazırlık dönemi geçiren takımımız da açıklandı.
Şimdi sıra takımımıza destek vermek te.
Umarım çift takımımız özel antrenmana tabi tutulmuştur ve takım yine son anda, taktik icabı da olsa değiştirilmez. Moraliniz güçlü olsun çocuklar.

Sıcaklara dikkat

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bunaltıcı günler yaşıyoruz. Şapkasız çıkmayın kortlara... Yanınızda suyunuz bol olsun... Sık sık su için, başınızı ıslatın.
Tıp alemi bilinçli bir şekilde ama yasak koymadan 8 derecenin altında tenis maçı yapılmamasını söyler. Avustralya Açık'ta görüyoruz ki bunun bir de üst sınırı olması lazım.
Umarız her hangi bir tatsız olay yaşanmadan bir çaresi bulunur.
Yoksa suçlu arar dururuz...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA