• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Amerika Açık’ta büyük heyecan NECDET KESTELLİ

Amerika Açık’ta büyük heyecan

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.09.2016, 00:00

Müthiş maçlar, bol adrenalin, enteresan sonuçlar, sevinenler, üzülenler, gözyaşı dökenler, yerlere raket vuranlarla Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda finale doğru yaklaşıyoruz. İvanoviç'le başlayan, Muguruza ile devam eden yaprak dökümü, 30 yaşındaki Nadal'ın, 22 yaşındaki genç raket Fransız Loucas Pouille'a yenilmesiyle zirveye ulaştı.
Ancak maçın çok heyecanlı geçtiğini ve müthiş puanları izleyebildiğimizi söylemek gerek. Ecel terleri döken Hlep, maçı rakibinin çift hatası ile bitirebildi. Keza Kvitova, bir numaraya göz kırpan Kerber'e çift hata yaparak kaybetti. Radswanska ise şansını 6/4-6/4'lük iki sette 18 yaşındaki Ana Konjuh'a kaptırdı. Erkekler tablosuna bakıyoruz, genel olarak turnuvalarda her zaman zengin bir katılımla temsil edilen Fransızların, bu sene çeyrek finallerde 3 oyuncusu var. Diğer çeyrek finalistler 5 ayrı ülkeden. Ülkeler "Şampiyon mu çıkaralım? Yoksa çok oyuncumuz başa mı oynasın?" ikileminde olabilirler. Sorun bu olabilir! Peki kim şampiyon olur?
Favorilerin dışında belki Del Potro var. Neden olmasın? Kadınlarda ise değişiklikler daha çok. Ve bir tespit ise tüm çeyrek finalistlerin hepsi de ayrı ülkelerden.
Değişmeyen ve klas farkını hep ortaya koyan Serena Williams dışında başa oynayanlar var ama sürprizleri de unutmamak lazım. Bence olay orada zaten. Kim olabilir? Pliskova'nın şansı var. Bir de Wozniacki, senelerce 1 numara kaldı ama henüz bir Grand Slam şampiyonluğu olmadı. Belki bu sene! Ne dersiniz?

KORTLARDAN KISA KISA

Tekerlekli tenisimizin İzmirli kraliçesi Büşra Ün Paralimpik olimpiyat oyunlarında. İlk maçı yarın. US Open gençlerde mücadele eden Ergi Kırkın (17 yaşında) ilk turda yenilse de çiftlerde mücadeleye ve tecrübe kazanmaya devam ediyor. İpek Soylu Uzak Doğu'da (Çin) Dalian WTA125 K Turnuvası'nda ikinci tura yükseldi. Başak Eraydın Kazakistan da katıldığı ITF 25K Turnuvası'nda yarı finali geçemedi.
Selin Övünç gelecek vadediyor. Belçika da 10 bin dolar ödüllü "Hope and Spirit Belçika Açık Turnuvası'nda bayanlarda ana tabloya yükseldi. 30 Ağustos Zafer Kupası bitti. Tek kadınlarda Melis Sezer şampiyon olurken erkeklerin şampiyonu Barkın Yalçınkale oldu. Kaya Mısır da ITF Grade 2 turnuvasında tekler şampiyonu oldu. Süper Senyörlerimiz Dünya şampiyonası için UMAG yolunda 19 Eylül'de Senyörler Türkiye bireysel şampiyonası Alibey Club'de start alacak. Turnuva 25 Eylül de son bulacak.
Selina Atay Yunanistan'da 16 yaş turnuvasında çiftlerde şampiyon oldu. Teklerde ise yarı finalde kaldı.

SEÇİMLERE ÇOK AZ KALDI

Federasyon seçimleri spor camiası için fırsattır. Her konuda değişiklikler beklenir. Hiçbir şeyin değişmeyeceği bilinir ama yine de beklenir işte. Federasyonlar, her spor için olduğu gibi, tenis için de çok önemlidir.
Federasyonlarla beraber çalışmak önemli olduğu kadar da gereklidir de. Federasyonların hiç bir kuruma kayırmacılık yapmadan her kulübe, her şehire, her kuruma, her oyuncuya eşit mesafede olmaları ve böyle de davranması sporun olmazsa olmazıdır. Seçimler öncesi hatırlatmakta fayda olacağına inanıyor, ilgililerin dikkatlerine sunuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA