• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özlenen yeni sezon NECDET KESTELLİ

Özlenen yeni sezon

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.12.2016, 00:00

Son zamanlarda özellikle Nadal'ın ve Federer'in yokluklarını fazlasıyla hissettik. Yıl sonu olarak varlıkları belki ne sıralamaları, ne de turnuva şampiyonluklarını etkilemezdi ama mücadeleler çok farklı olurdu sanıyorum.
Murray yine bir numara olurdu ama her şey daha renkli ve zevkli geçebilirdi. Görünen o ki, 2017'de de yine bu sevdiğimiz ve özlediğimiz yıldızlarla devam edeceğiz.
Gençler ve uzun boylular da yaklaşıyorlar ancak ne tenisleriyle, ne de davranışları ile aynı tadı vermiyorlar insanlara.
Tabii devir ve devrin yıldızları her zaman olduğu gibi zamanla değişecek ve bizler de onlara alışacağız.
Diğerleri ise efsaneler arasına girecek ve onları da verdikleri zevkle hatıralarımız arasına koyacağız. Tıpkı Lendl gibi, Borg gibi, Becker gibi, Edberg gibi... McEnro, Connors bile daha gerilerde kalmadı mı?
Neyse ki beşibiyerdeler daha ve hala kortlarda bizlerle olacaklar.
Umarım Federer, Nadal, Djokoviç ve Murray'ın bu birlikteliği ve rekabeti daha çok sürer.

Başkent'te müthiş turnuva

17 Aralık'ta başlayan 24 Aralık'a kadar sürecek olan Ankara Tenis Kulübü kortlarında yapılan TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda 17 ülkeden 58 sporcu mücadele ediyor. Turnuva 17 Aralık'ta eleme maçları ile başladı.
Artık gelenekselleşen toplam 50 bin dolar ödüllü bu turnuvanın bu sene altıncısı oynanmış olacak. Milli oyuncumuz Pemra Özgen zorlu turnuvanın elemelerinin son tur maçında yenilerek ana tabloya ulaşamadı. Ana tabloda WC ile oynayan 5 Türk tenisçimizden Ayla Aksu ikinci tura çıkmayı başardı. İpek Soylu-Melis Sezer ikilisi de çiftlerde son sekize girdi. Bunlara karşılık İpek Öz/İrem Soylu ekibi elendi; Berfu Cengiz iki maç puanı kaçırarak sahadan mağlup ayrıldı. Ayni şekilde diğer genç oyuncumuz Selin Övünç de ikinci tura ulaşamadı. Devam eden oyuncularımıza başarılar diliyorum.

Şampiyonlar geçidi

10-17 Aralık tarihleri arasında Ankara Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen Büyükler Türkiye Kupası'nda tek erkeklerde Mert Naci Türker'i yenen Ahmet Sarıoğlu şampiyon olurken, tek kadınlarda ise Selin Övünç'ü mağlup eden İpek Öz zirveye çıktı.
Çift erkeklerde Mert Altınalev- Atilla Kaan Göne'yi yenen Mert Naci Türker-Umut Akkoyun şampiyonluğa uzanırken, çift kadınlarda da Cemre Anıl-İnci Öğüt'ün sakatlık nedeniyle final maçına çıkamaması neticesinde İpek Öz-İrem Soylu ekibi şampiyon oldu.

Basil dede 95 yaşında

Tenis Aile Birliği'nin Facebook sayfasından Basil Dede'nin videosunu muhakkak bulup izlemenizi öneriyoruz. Bunu çocuklarınıza da izletmeniz, hatta tercüme edip anlatmanız çok yerinde olacaktır. 95 yaşında bir dedenin hareketlerinde çeviklik ve hızlılık şaşırtıcı. En güzeli de korta girince her şeyi unuttuğunu ve mutlu olduğunu söylemesi.
Tabii bir de hedefi: Yüz yaşında da tenis oynamak istemesi. İşte ömür boyu ve her yerde mutluluk reçetesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA