• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni sezona dair NECDET KESTELLİ

Yeni sezona dair

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2017, 00:00

Yeni sezon için birkaç soru, gelişme ve habelerimiz var. Erkekler zirvesinde Murray ile Djokoviç'in rekabeti nerelere varacak? Murray yenilmezlik serisine devam edecek mi?
Koçu Becker'den ayrılan Djokoviç yeniden bir numaraya yükselebilecek mi?
Nadal geri mi döndü?
Federer nasıl bir performans gösterir? Ya Wavrinka, Avustralyalı gençler, özlediğimiz Ferrer, Verdasko, Del Potro, Berdych, Dimitrov, Nishikori ve daha niceleri? Gözümüz bizimkilerde de. Milli oyuncumuz İlhan Marsel ise Tayland'da Bangkok ATP Challenger'da ana tablo ikinci turunda Japon Siguta'ya 2-0 yenilerek elendi.
Ve hatırlatalım, müthiş bir katılımla Garanti Koza Sofya turnuvası 6 Şubat'ta başlayacak.
Evet, WTA, kadınlarda da çok renkli olmaya aday. Brisbane Turnuvasında Radwanska, sürpriz şekilde nişanlanan Serena Williams Auckland'te kazandı. İvanoviç'in tenisi bırakması sürpriz oldu. Azarenka anne olması sevindirirken, Kvitova'nın bıçaklanması çok üzücü oldu. Monika Seles'i hatırlattı bana. Dünya bir numarası Kerber, bir numara olmanın tadını çıkarmaya devam ediyor. Bakalım tahtta ne kadar kalabilecek?
Çünkü Serena epey bilenmiş gibi görünüyordu ama nişanlanmak ona pek uğurlu gelmedi galiba.
ASB Classic'te 2.turda dünya sıralamasında 72.sıradaki vatandaşı Madison Brengle'a 2-1 kaybederek elendi. Ablası 36 yaşındaki Venus Williams ise sakatlık nedeniyle ikinci turdaki rakibi Japon Naomi Osaka'nın karşına çıkamadı ve çekilmek zorunda kaldı. İpek Soylu Auckland ve Ausopen'de elemelerde başlayacak.
Çağla Büyükakçay ise Shenzhen'de başlıyor.

Gururumuz Kırkın

Gençlerin teniste gösterdikleri aşama bizleri umutlandırıyor, gelecek için ümitleri artırıyor. Bunlardan biri de 16 yaşındaki milli tenisçimiz Ergi Kırkın. Kırkın, az buz değil, güncellenen dünya gençler sıralamasında 25.basamağa yükseldi ki kolay kolay erişilemez bir başarı. 497,50 puanla erkeklerde Türkiye'nin klasman rekorunu da kırdı. Ergi Kırkın, geçen yılki tüm grand slam turnuvalarında ana tabloda mücadele etmesinin yanı sıra üst düzey Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) organizasyonlarında da başarılı sonuçlar aldı. Ergi, 2017'nin ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta yine ana tabloda boy gösterecek.

2017 tenis için altın yıl

Beklentilerimizin aksine yeni yıla çok tatsız girdik. Tenisçiler olarak tek tesellimiz, tenis tatilinin bitmiş olması ve bizleri güncelden uzaklaştıran ve herşeyi unutturan kortlardaki heyecana kavuşmuş olmamız. Yeni yıldaki gösteri maçlarında Murray'in Goffin'e, ayni şekilde Ranoic'in Nadal'a yenilmesi ve finalde de Nadal'ın Goffin'i yenerek şampiyon olması ısıttı bizleri. Bir taraftan ülke takımları arasında ki Hofman Cup başlamışken 34'ü Avrupa'da, 14'ü kuzey Amerika'da, 4'ü Avustralya'da, 1'i Afrika'da, 8'i Asya'da ve 4'ü de Güney Amerika da olmak üzere 65 turnuvası ile ATP 2017'ye tüm hızıyla giriyor.

Avustralya yolundayız

Diğer taraftan Avustralya açık Grand Slam turnuvasına hazırlık gibi görünse de, hepsi kendi içlerinde birbirinden güzel olan, önce Avustralya da Brisbane, Katar'da Doha, Hindistan'da Chennai, ardından Avustralya'da Sydney, Yeni Zelanda'da Auckland turnuvaları sıraya girdi. Oyuncuların da hava yolculukları başladı bile! Ve Ocak ayının 16'sında ilk Grand Slam Melbourne'da başlayacak.
Heyecan şimdiden yükselmeye başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA