• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Lale Cup heyecanı NECDET KESTELLİ

Lale Cup heyecanı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.04.2017, 00:00

ITF 60 bin dolar ödüllü Kadınlar Turnuvası Lale Cup İstanbul Göztepe Park Tesisleri'nde oynanıyor. İpek Soylu doğrudan, W.C İle de Ayla Aksu, Başak Eraydın, Pemra Özgen, Berfu Cengiz ana tablodalar.
Melis Sezer gibi elemelerden katılan diğer oyuncularımız maalesef ilk turda elendiler.
Lale Cup'a katılmayan Çağla Büyükakçay ise Pelham'da elemelerden katıldığı 25 bin dolarlık ITF'i tercih etti.
Erkeklerde ise Marsel İlhan, Altuğ Çelikbilek, Anıl Yüksel gibi as oyuncularımız şu veya bu şekilde ana tabloda oynuyorlar.
Elemelere katılan oyuncularımız maalesef kadınlarda olduğu gibi hepsi elendi. Neden acaba?
Bu da, hem oyuncular, hem aileler, hem antrenörlar hem de yöneticiler açısından ders alınması gereken bir turnuva.
Bekleyip göreceğiz.

Davis Cup

Avrupa/Afrika Grup II ikinci turunda Antalya Manavgat'ta ClubAliBey'de tribünlerin dolu olduğu üç günde gerçekleşen İsveç maçlarını 4-1 kaybettik. Üzüldük çünkü umduğumuz gibi bazı dağlara kar yağmasaydı en azından 3/2 kazanma şansımız olabilirdi.
Hep söylediğimiz doğrultusunda bu sefer çiftlerde başarılı olduk ama maalesef teklerde tekledik. Buda şunu gösteriyor: teklerde de yalnız bir kişiye dayanmak veya son zamanlarda yaşadığımız gibi bir kişiye yüklenmek netice getirmeyebiliyor. Umarım gereken dersleri ve önlemleri hep beraber alırız.
Ancak gençlerimizi de kutlamadan geçemeyeceğim.
Büyük çıkış yaptılar. Kutluyorum.

Nadal Federer rekabeti

Nadal ile Federer rekabetinde Nadal hala 23-14 önde, fakat son dört maçlarında üst üste Federer kazanmayı bildi. Bundan 13 sene önce başlayan bu güzel rekabetin ilk gününden beri böyle bir şey 2017 yılına kadar hiç olmamıştı.
Bunun nedeni bana sorarsanız Federer'in artık Nadal'ın oyununu çözmüş olmasından ve ona karşı uyguladığı yeni stratejiden kaynaklanıyor.
Toprak sezonuyla beraber Federer'in Monte Karlo, Barselona, Madrid ve Roma turnuvalarından çekilmiş olması Nadal'ın güçlü olduğu bu turnuvalarda Mayıs ayında oynanacak ve Federer'inde katılacağı Fransa Açık öncesi unvanlarına unvan, puanlarına puan ekleme şansının büyük olması ile yılsonu durumuna büyük katkı yapabilir.
Bizlere de seyretmek düşer.

Kasatkina şampiyon

Daria Kasatkina genç yaşında önemli bir turnuva olan CHARLESTON - WTA Volvo Car Open de oynadığı ilk finalinde üst düzey oyuncuları yenerek şampiyon oldu ve tüm gözleri üzerine çekti. Darısı başımıza demekten kendimi alamıyorum.
Anastasia Pavlyuchenkova ise dünya bir numarası Kerber'i yenerek dördüncü Abierto GNP Seguros unvanını aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA