• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wawrinka şoku NECDET KESTELLİ

Wawrinka şoku

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.07.2017, 00:00

Elemelerde yağmurlarla başlayan Wimbledon'da geçen seneki şampiyon Andy Murray ana tabloda bir numaralı seri başı olurken, burada üç defa şampiyonluğa uzanmış, geçen hafta da Eastbourne'da şampiyon olan Novak Djokoviç iki numaralı seri başı. Nadal, üçüncü Roland Garros - Wimbledon dublesinin, Federer ise buradaki 8. ödülün peşinde gözüküyor.
Erkeklerde herkes neredeyse 4 büyüğe şans verirken şansı olan plaselerden Wavrinka ise ilk turda elendi ve ilk büyük sürprizin aktörü oldu.
Kadınlarda üç kişi hem şampiyonluğun, hem de 1 numara olmanın peşinde.
Kerber, Pliskova ve Halep. Venus Williams ve Muguruza renk katacak.
Milllerimiz, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu elemelerin 2. turunda, Başak Eraydın ise ilk turunda elendi. İpek ise çiftlerde ana tablo oynayarak turnuvaya devam edecek. Svitolina, Wozniacki ve Konta ise ses getirebilir.

BİZİMKİLER RANDIMAN VEREMEDİ

Antalya Open'da 6 Türk sporcu Cem İlkel ve Marsel İlhan'ın ana tabloda, Altuğ Çelikbilek ve Anıl Yüksel'in elemelerde, Tuna Altuna, Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün de çiftler kategorisinde mücadele ettiler ve hepsi ilk çim kort maçlarında yenilerek elendiler.
Çim kortların yapılmasının nedeni ve faydası bir kere daha anlaşılmış oldu.

ANTALYA'NIN SICAĞINDA TENİS VALSİ

Türk Ekonomi Bankası'nın ana sponsorluğunda Belek'teki Kaya Palazzo tesislerinde 1. Antalya Open ATP 250 çim kort turnuvası düzenlendi. Dünya 66 numarası 28 yaşındaki Japon Yuichi Sugita teklerde şampiyonluğa ulaştı. İkinci ise finali 6-1, 7-6 kaybeden Fransız Adrian Mannarino oldu. Japon tenisçi, kariyerinin ilk ATP zaferine uzanırken her halde çim kortta şampiyonluk kazanan ilk Japon oldu. Thiem gibi önemli isimlerin ilk turda elendiği, Baghdatis gibi tecrübeli bir oyuncunun aşırı sıcaktan bayılıp maçı bıraktığı bu Wimbledon'a hazırlık turnuvası umarız seneye çok daha iyi düşünülerek organize edilir. Sugita'nın "müthiş anılar biriktirdiğim Antalya'ya geri geleceğim, seneye görüşmek üzere" ifadesi insana bayağı ümit veriyor değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA