• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KOZA WORLD OF SPORTS gençlere katkıydı NECDET KESTELLİ

KOZA WORLD OF SPORTS gençlere katkıydı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2017, 00:00

16 Yaş Tennis Europe turnuvasında Berk İlkel, 1 numaralı seri başı Avusturyalı Kipcak'ı 6-4, 6-0 yenerek şampiyon oldu.
Çiftlerde ise şampiyonluğa Mert Çelik ile finalde Ali Gülen/Fatih Sarı ikilisini yenip ulaştı. Kızlar finalinde Selin Lidya Sepken, Melissa Yakup Pour'u 2 sette yenip şampiyon oldu; Çiftlerde ise Eda Arlı-Melisa Şenli, finalde Rus Chalenko/ Grigoreva'ya yenilerek ikinci oldu.
İpek Öz, İstanbul'daki Koza WOS Cup ITF turnuvasında Bulgar partneri Petia Arshinkova ile çiftlerde final başarısı gösterdi. Bir önceki hafta kariyerinin ilk finalini oynayan 18 yaşındaki İpek, ikinci finalinden de 2.'lik kupasıyla ayrıldı.

Venus kazanırsa şaşmayalım

Wimbledon'da bayanlarda kimin şampiyon olacağı için papatya falı gerek.
Serena yok ama 37 yaşındaki ablası Venus bile kazanabilir. 8 raket: Venüs, Radwanska'yı yenen Kuznetsova, Kerber'in önünü tıkayan ve hayallerini yıkan Muguruza; Svitolina'yı zorlansa da göstere göstere yenen Ostapenko;
Rybarykova ve rakibi Vandeweghe;
Garcia'yı geçerek 33 sene sonra çeyrek finale ulaşan ilk İngiliz, Konta, Azarenka'yı saf dışı bırakan Halep.

Tomiç ortalığı karıştırdı

Bernard Tomic, dünya 59 numarası:
" Wimbledon'da oynamaktan sıkıldım. Spora saygım da kalmadı.
Hepimiz tenisi para için oynuyoruz. Kaçıncı turda elendiğim önemli değil. 10 yıl daha oynarım ve sonra hayatım boyunca çalışmak zorunda kalmadan yaşarım." demiş...
Çok spor otoritesi ve de özellikle Tomic'in sponsoru burunlarından soluyor. Yorum zamansız ve çirkin... Gülüp geçmek gerekir diye düşünüyorum. Ancak, içinde hakikat payı yok mu hiç? Tabii ki var ve bunların çok da azınlıkta olduklarını düşünmüyorum.
İddialara göre, daha küçük hayallerle de olsa Türk sporcuları arasında da böyleleri varmış. Ne de olsa tenis de bir meslek ve herkesin mesleğinde çok para kazanmayı düşlemesi normal. Ancak bu büyük camiada bunun yüksek sesle söylenmesi, özellikle gençler üzerinde yapabileceği negatif etkiden dolayı pek normal değil.

Bizde parladı, Nadal'ı yendi

Stanislas Wavrinka'dan sonra Del Potro ve şimdi de finale göz koymuş olan Nadal , 4. turda dramatik şekilde İzmirli Gilles Müller'e yenilerek elendi.
Müller İzmir Cup'ın ilk şampiyonu. Artık İzmir Cup'ın yetiştiricilik yönünden ne kadar önemli olduğunu anlarlar. Cilic, Bautista'yı yendi. Federer ise Dimitrov'u rahat geçip, Zverev'i zor yenen Raonic'e rakip oldu. Murray de, Paire'i yendikten sonra Sam Querrey'le boy ölçüşecek. Berdych, Antalya'da ilk turda elenen Thiem'i 5 sette geçti.
Rakibi Djokoviç - Mannario maçının galibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA