• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Djokovic’i Nadal durdurdu NECDET KESTELLİ

Djokovic’i Nadal durdurdu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2018, 00:00

Yavaş yavaş düzelmeye başlayan Djokoviç, ATP Roma Masters 1000'de iyi skorlar sonunda nihayet yarı finali görebildi. Ancak bu sefer karşısına ezeli rakiplerinden Nadal çıktı. Ama kazanan ve sevinen Nadal oldu. Bu Nadal'ın 48. kez Masters 1000 finale çıkışı oldu.
4 büyüklerin rekabeti artık çıktıkları final sayılarına da yansımaya başladı.
Çok formda olan genç Zverev'i de finalde 3 hızlı set ile şampiyon olan 32 yaşında ki Nadal, bu netice sonrasında tekrar 1 numara unvanını Federer'den geri aldı ve Roma'da 8., Masters 1000 turnuvalarında 32. şampiyonluğunu kazanmış oldu. Bu Nadal'ın kariyerinde ulaştığı 78. şampiyonluğu oldu.

'1 NUMARA ' KOMEDİSİ

Bir numara komedisi devam ediyor: Madrid'de Nadal'ın Thiem'e yenilmesinden sonra Federer bir numaraya yükselmişti. Roma'da şampiyon olduktan sonra Nadal, az farkla da olsa yeniden bir numara oldu.

COŞKUN GÜNER RÜZGARI

Geleneksel Coşkun Güner Turnuvası'nın korttan kayıt süresi Çarşamba günü bitti. Turnuvaya katılımın oldukça yüksek seviyede olduğunu görüyoruz. İzmir'de havanın çok sıcak olmasına rağmen Kültürpark Tenis Kulübü'ne yakışır nitelikte bir turnuva izleyeceğimizi umuyorum. Turnuvanın diğer önemli bir özelliği ise 75+ kategorisinde Coşkun Güner'in turnuvaya katılacak olması. Kendisine teşekkür eder, hem de başarılar dileriz. Ayrıca ileri yaş guruplarının da unutulmamış olması sevindirici. Teşekkürler Kültürpark.

ROLAND GARROS HEYECANI

Senenin ikinci büyük ve tek toprak kort turnuvasında eleme turları 21 Mayıs'ta başladı. Elemelere katılanların isimleri sizi şaşırtmasın, bu turnuvaların ne denli büyük olduğunun en güzel göstergesi. 10 Haziran'da son bulacak turnuvanın ana tablo maçları da iki hafta sürecek. Bizden yalnız Çağla Büyükakçay katılabildi. İpek Soylu, kimse çekilmediği için beklemede kaldı. Seneye inşallah.

M.SHARAPOVA SİMONA HALEP'E DİŞ GEÇİREMEDİ

Sharapova'nın güzel sonuçlar alarak yarı finale çıkmış olması sevindirici. Ancak Dünya 1 numarası Simona Halep'e diş geçiremedi ve maçı 3 sıkı sette kaybetti.
Diğer taraftan finale çıkan Svitolina oldu. Svitolina Dünya 1 numarası Simona Halep'in 2 sette fena mağlup ederek Roma'nın kraliçesi olmayı başardı. Son toprak kort turnuvası Rolland Garros'un bu sene hem erkekler hem kadınlarda enteresan ve çok sürprizlerle geçeceğini sanıyorum.
İzleyip göreceğiz.

BİZİMKİLER NE YAPTI?

MARSEL İLHAN: Marsel İlhan Antalya'da ki Futures turnuvası'nın final maçında Borza'yı 6-4/6-4 yenerek bu yılın ilk, kariyerinin ise 23. tekler şampiyonluğunu elde etti.
BERFU CENGİZ: Güney Kore'deki ITF 25K Turnuvası'nwa katılan genç tenisçimiz Berfu Cengiz WTA 294. numarası olan Jaksic'i 6-4, 7-5'le geçtikten sonra yükseldiği çeyrek final de de WTA 237 numarası Ulrikke Eikeri'yi de 7-5/3-6/6-4 yendi.
Yarı finalde Tayvanlı rakibi En-Shuo Liang' a 2 sette kaybetti. Tebrikler Berfu kardeş... Büyük başarı...
CEM İLKEL: Edward Corrie'yi 6-3/6-4 yenerek Loughborough Challenger'da ikinci tura yükseldi.

NAZMİ BARİ CUP

13. kez TED Spor Kulübü'nde düzenlenen, yabancı oyuncuların çok olmadığı Grade 4 Nazmi Bari Cup 2018 ITF Junior Tenis Turnuvası'nda Türk oyunculardan Bora Şengül ve Selin Lidya Sepken teklerde, çift erkeklerde Kutsal Korkmaz/Bora Şengül ortaklığı çiftlerde şampiyon olmayı başardı. Tebrikler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA