• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kanarya Adalarında Türk rüzgarları NECDET KESTELLİ

Kanarya Adalarında Türk rüzgarları

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2018, 00:00

İspanya'da gerçekleşen ITF 25.000$ toplam ödüllü Canaria Open Turnuvasına katılan milli oyuncularımız Başak Eraydın ile İpek Soylu Türk tenisi adına harikalar yarattılar.
Başak, İpek'i yenerek yarı finale, ardından da ikinci finaline yükseldi ve finali de kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.
Başak Eraydın ile İpek Soylu çifti ikinci finallerine çıkma başarısını gösterdiler ancak finalde kaybederek turnuvayı ikincilikle bitirdiler. Kızlarımızı yürekten kutluyor ve başarı ve birlikteliklerinin devamını diliyorum.

FUTBOL LİGİNE BENZEMESİN

Ne var ki, bilen de bilmeyen de konunun içinde. Fikirler ve görüşler tabii ki beyan edilmeli. Ancak Tenis Ligi'yle ilgili fikir beyan etmek için önce Türkiye de senelerce iyi kötü gerçekleşmiş olan lig geçmişine bir bakmak, incelemek, kavgaların ve başarısızlığının nedenlerine inmek gerek. Kulüplerin dışından yerli veya yabancı bir veya birkaç oyuncuyu geçici bir süre için kiralamanın, diğer adıyla transfer yapmanın tenise ve kulüplere ne faydası olabilir ? Tenisi futbola benzetmeyin!

LİGİMİZ YENİDEN ŞEKİLLENDİ

Bir kaç yıldır takvimden kaldırılan Türkiye Tenis Ligi'nin, yoğun talep üzerine ve yanlıştan dönülerek tekrar devreye alınacağı haberi tüm kulüpleri ve tenis severleri mutlu etti.
Umarız geçmişten ders alınarak tüm hata ve yanlışlar iyi ve bilinçli bir çalışmayla düzeltilir, özellikle girişiminin amatörlüğüne ve amatör ruhuna özen gösterilir, liglerin kulüplerarası bir savaş alanına dönmemesi için gerekli önlemler alınır, bunları sağlayacak ve her dakika değiştirilmesine gerek bırakmayacak yönetmeliklere bağlanır.

SÜRPRİZ YUNANLI ŞAŞIRTTI

Amerika kıtası turnuvaları büyük heyecan içinde sürüyor.
Toronto'da yine tenis vardı, Nadal ve Djokoviç vardı, Anderson vardı ve de Thiem gibi önemli oyuncular vardı. Tabii bir de, yükselen demeyelim, hafif kalır, bir anda dünya sıralamasından ilk on oyuncunun dördüne, Thiem, Djokoviç, Zverev ve Anderson'a cellat kesilen, turnuvayı alt üst eden, Yunanistan'dan 19 yaşındaki Tsitsipas vardı. Nefesler tutuldu, nefesler kesildi... Nadal bile konuşmasını değiştirdi. Sonunda Nadal 2 sette 80. zaferini kazandı ve farkını gösterdi ama gelecekte bu süper oyuncu kimlerin canını yakar belli olmaz. Montreal'de ise yine enteresan bir WTA izledik.
Ağır toplar başlarda elenirken Romen Halep Amerikalı Stephens'i yenerek şampiyon oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA