• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Djokoviç kaldığı yerden devam NECDET KESTELLİ

Djokoviç kaldığı yerden devam

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2019, 00:00

Önce AbuDabi - Birleşik Arap Emirliklerinde 27-29 Aralık 2018 tarihleri arasında bu sene 11'si gerçekleşen Mubadala Dünya Tenis şampiyonasında, seneye iyi başlayan dünya 1 numarası Djokoviç, final maçında dünya 6 numarası Güney Afrikalı Anderson'u 4-6, 7-5, 7-5 gibi bir skor ile yenerek 4. şampiyonluğuna ulaştı.
Böylece Nadal'ın burada ki 4 şampiyonluk rekorunu da egale etmiş oldu. Ardından Avustralya Açık serisinin ilkleri olarak 30 - 31 Aralık haftasında 5 ayrı şehirde beş ayrı turnuva oynandı. Muhteşem seyirciler önünde heyecan vardı, neşe vardı, sürprizler yaşandı, yeni rekorlar elde edildi. Kadınlar (WTA) Shenzhen, Brisbane ve Auckland'ta mücadele ederken erkeklerin (ATP) mücaleleri ise Brisbane, Doha ve Pune'de gerçekleşti.

TÜRK RAKETLER AVUSTRALYA AÇIK'TA

Tecrübeli kadın oyuncumuz Pemra Özgen ile erkeklerde (1) bir numaramız Cem İlkel, AO Grand Slam elemelerinde de olsa Avustralya'da şanlı bayrağımızı temsil edecekler. Cem korta çıktı ve üçüncü sette tie-break oyununu 18-16 kazanarak bir üst tura çıktı. Pemra ise dün maalesef ilk turda elendi. Onların ana tabloya çıktıklarını görmek en büyük arzumuz. Gençlerde ise yıldız adayımız Selin Övünç ana tabloda oynama hakkını kazanmış olsa da, destek bulamadığı için turnuvadan üzülerek çekilmek durumunda kaldı. Bu fırsat herkesin eline kolay kolay geçmez. Genç Selin kızımız bunu başardı ve haketti.

ANDREESCU ADIM ADIM ZİRVEYE

Yeni Zelanda'da başarılı olan Andreescu nereden mi çıktı? Eski junior 3 numarası ve Avustralya Open ve Rolland Garros gençler kategorisinin çiftler şampiyonu.
Şimdi ise Auckland'da 18 yaşında ve dünya 152 numarası olarak, elemelerde üç tur atlayarak geldiği ana tablonun ilk turunda ve iki sette bir numaralı seri başı olan Wozniacki'yi eledi. Ardından da Venus Williams'ı...
Finalde ise turnuvanın 2 numaralı seri başı Goerges'e 3 sette yenilerek ikinci oldu. Genç Kanadalı, inanılmazı başararak emin adımlarla tepelere göz diktiğini kanıtladı.

NİSHİKORİ, MEDVEDEV'İ YENDİ

Çok formda olan Japon oyuncu Nischikori, son zamanlarda hep finallerde yenilse de, bu sefer çok hırsla girdiği bu turnuvayı Rus rakibi Medvedev'i finalde yendi ve şampiyon oldu. Doha'da (Qatar Exxon Mobil Open) Roberto Bautista Agut yerı finalde karşılaştığı Djokoviç'i 3 sette yenerek 2019 sezonun ilk ve çok önemli galibiyetini elde etti.
Ardından da final maçındaki epeydir sesi soluğu çıkmayan Berdych'i 3 sette yenerek şampiyon oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA