• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir efsanenin vedası NECDET KESTELLİ

Bir efsanenin vedası

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2019, 00:00

İngilizlerin İskoç asıllı tenis dünyasının gelmiş geçmiş, en komple ve en başarılı oyuncularından belki de en önemlisi, zamanımızın 4 silahşorlerinden biri Andy Murray. Daha sezon başlamadan yaptığı açıklama ile tenis dünyasında büyük bir şok yaşattı. Yaşadığı sakatlıklardan bir türlü kurtulamadığı, sancılarının bir türlü geçmediği biliniyordu ama kendisinin bu kararı bu kadar çabuk vermesi de beklemiyordu.
Turnuvada oynayıp mücadele edeceğini, büyük bir ihtimalle Wimbledon Turnuvası'nda da kariyerini noktalayacağını söyledi. Ancak, her halde kendisi de beklemiyordu, hem tenis dünyasından, hem de dünyanın her köşesinden aldığı sevgi dolu mesajlarla görülmemiş şekilde ilgi odağı oldu. İlk maçta, müthiş ve neredeyse 4 saat mücadele ederek ve 2 set geriden gelip maçı 5 sete taşıdıysa da İs- panyol Roberto Bautista Agut'a kaybetti.
Son röportajı ümit dağıtıyordu; "Seneye tekrar burada olmak için muhakkak elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım." Kalça problemi çözmek kolay çözümlenemez gibi olsa da dileğimiz bu maçın son olmaması.

AVUSTURALYA VE UYKUSUZ GECELER

15 gün boyunca gündüz ve akşam seanslarıyla devam edecek olan Avusturalya Tenis Turnuvası'nda heyecan dorukta.
Tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu maçlarda insanlar maçları kimin kazanacağını bilmeyerek zevkle ve heyecanla izliyorlar. Boş tribünlere oynamayı hiç sevmeyen oyuncular da bu coşkulu seyircilerin önünde başka bir motivasyonla korta çıkıyor. Çünkü seyirci ve coşku sporumuzun güzelliğini teşkil ediyor.
Bizler de, bu müsabakaları ülkemizden, çok uykusuz kalsak da rahatlıkla izleyebiliyor olmaktan dolayı çok mutluyuz.
Arzumuz aslında orada bir gün, bir kaç Türk oyuncunun başlara oynadığını görmek ve onları ayakta alkışlamak.
Ben gibiler göremesek de, umarım torunlarımız bu güzelliklere şahit olurlar.
Sonuçları 14 gün sonraya bırakıyorum...

ÇAĞLA HONG KONG'TA

Hong Kong ITF 25.000 dolar ödüllü kadınlar turnuvasında art arda aldığı galibiyetlerle yarı finale kadar yükselen Çağla Büyükakçay, bu seviyede 15 yaşındaki çok formda olan Ukraynalı Lopatetska'ya 2 sette yenilerek turnuvaya veda etti. Çağla'yı yenen Lopatetska ardından finali de kazanarak 4. ITF şampiyonluğuna ulaştı. Çağla bu hafta Singapur'da ki ITF Turnuvası'na elemelerden katılırken, elemelerde kalan Pemra Özgen aynı turnuvanın ana tablosunda oynayacak.

TEK TEMSİLCİMİZ BORA ŞENGÜL

2018'in son günlerinde yaşanan heyecanlı Avustralya Açık serisi olan ATP ve WTA turnuvaları sonrasında geçen hafta içinde oynanan Happy Grand Slam'in elemelerine katılan milli oyuncularımızdan Cem İlkel ilk gün oynadığı maçı 3 sette kazanmış ama 2. tur eleme maçını kaybedip veda etmişti.
Pemra Özgen ise 2. gün oynadığı ilk turu geçememişti.
Selin Övünç destek bulamadığı için katılamayınca şimdi bu büyük turnuvada gençler kategorisinde ülkemizi sadece Bora Şengül temsil edecek. Umarım güzel neticeler alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA