• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
WTA İstanbul Cup NECDET KESTELLİ

WTA İstanbul Cup

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.05.2019, 00:00

Mücevher gibi lisansı bize ait bir turnuvaydı.
İstanbul'un gelini olabilirdi ama maalesef gerekli ilgiyi görmeyince bu sene değişen ismiyle Spor Toto Arena'da TTF'nin yönetiminde gerçekleşti. Aslında iyi oyuncular geldi ama tribünleri maalesef dolduramadılar. Elemelerden katılan 4 oyuncumuzdan üçü ilk turda, diğeri ise ikinci turda turnuvaya veda etti. Ana tabloda da farklı ve daha başarılı neticeler alamadık. Neredeyse boş tribünlere karşı finaller oynandı ve teklerde ilk turnuvasını kazanan Martic ile Babos - Mladenovic çiftine ödülleri taktim edildi. Sportif anlamda üzücü olsa da, ülkemizin artık bir tenis ülkesi olduğunu yetkili ağızlardan duyunca teselli bulduk. Umarız İstanbul Cup'ın en iyi şekilde yaşatılıp devam etmesini sağlayacak yeterli dersler alınmıştır. Yoksa bu güzelim WTA turnuvasını da kaybedeceğiz.

COŞKUN GÜNER TURNUVASI

Bu sene 25 bin lira ödüllü kategori 2 seviyesindeki 5. Geleneksel Coşkun Güner Senyör Tenis Turnuvası 26 Nisan, 5 Mayıs tarihleri arasında yine Kültürpark Tenis Kulübü Tesisleri'nde 226 oyuncunun 19 kategoride mücadeleleri ile gerçekleşti. 1 Mayıs gecesi organize edilen sporcu gecesi kokteyli ülkemizin bir çok yöresinden katılan oyuncular arasında sıcak bir kaynaşmaya vesile oldu.
Ve hafta boyunca çok çekişmeli geçen maçlar, yağmur ve fırtınaya rağmen tamamı bitirilen finaller ile son buldu.
Kültürpark'ı ve emeği geçen herkesi kutluyor, tüm başarılı oyuncularımızı alkışlıyorum.

TOPRAĞIN KRALI KİM OLACAK?

Rafael Nadal 2017'den beri ilk kez geldiği Madrid'te 6. şampiyonluğu ve 9. finalin peşinde...
İlk rakibi NextGenATP oyuncularından Kanadalı Shapovalov veya Felix Auger-Aliassime olacak.
Ardından Zverev ve Djokoviç ile kozlarını paylaşacak. Sonra da olabilirse burada 3 defa şampiyon olan Federer ile finale çıkacak. Novak Djokovic dünya 1 numarası olarak 250. haftasını kutlarken, favori olarak Nadal'ı gösterse de yine boşa güreşecek. Federer ise bu konuda 310 hafta ile rekorun hala sahibi. Onun da toprakta pişmiş bir oyuncu olarak finalde gözü var. Göreceğiz.

MELİS'TEN ÇİFTLERDE GÜZEL HABER

Gürcistan'da düzenlenen 15 bin dolar ödüllü ITF Turnuvası'na 1 numaralı seribaşı olarak katılan Melis Sezer-Vanlangendonck çifti, final maçında rakipleri Nsimba-Silich çiftini mağlup ederek çiftler şampiyonluğunu kazandılar. Kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA