• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu hakemlerle bitmez NEVZAT GÜZELIRMAK

Bu hakemlerle bitmez

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.02.2019, 00:00

Hafta ortası Türk Futbolu'nda bir "Hakem Komitesi Devrimi" yaşandı, hakemlere büyük tepkiler üzerine MHK Başkanı Yusuf Namoğlu istifa etti, yerine Sabri Çelik geldi. Ne değişecek ki sanki, hakemler aynı hakemler. "Yusuf gitti, Sabri geldi. Aman daha dikkatli iyi maç yönetelim" mi diyecekler. İşte son örneği Halis Özkahya.
Akhisar'da dün Akhisarspor'a kıydı, yeşilsiyahlıların iki net penaltısını vermedi. VAR sistemini getirdik. Var'daki görevli hakemler, ekrandan defalarca izliyor ve uyarıyorlar, penaltı diye. O gidiyor, bakıyor, "Bana göre değil" diyor ve Akhisar'ın kaderiyle oynuyor.
O zaman VAR niye var ki? A.Gücü'nden Mehmet koluyla ceza alanında gol önlüyor, devam. Ardından Pazdan kaleye giden topu koluyla çeliyor, yine tık yok. Yazıktır, günahtır.
AKHİSAR İYİ OYNAMADI
Haaa bunları anlatıyoruz da Akhisarspor galibiyeti haketti mi, hayır. 39 dakika 10 kişi oynayan bir takım önünde sağdan soldan birkaç olumlu top getiremezseniz nasıl kazanırsınız ki? Yönetim, Cihat Arslan'ın yerine Akhisar'dan yetişen antrenör Cem Kavçak'ı getirdi, ama Kavçak dün oyuncu değerlendiremerde bence sınıfta kaldı. Takım orta sahadan olumlu top getiremiyor, Bilal Kısa
gibi bir top ustası var, oyuna almıyorsun, maçı iki değişiklikle tamamlıyorsun.
Böyle bir lüksü var mı kurtuluş mücadelesindeki bir takımın? Gol yollarında etkisizsin, Cikalleshi'nin yanına Bokila'yı ancak 82'de oyuna sokmayı düşünüyorsun. Sonra koca bir ilk devre Akhisarspor sahada sanki yoktu.
Cumartesi iş günü denilebilir ama Akhisarlıların takımlarına daha çok sahip çıkması gerek. Hakemlerin tribünlerden etkilendiğini söylememe gerek yok. Fransız'ı, Hollandalı'sı, Yeni Zelanda'lısı, Portekiz'lisi, Arjantin'lisi, Yunanlı'sı ve İtalyan'ı, Polonyalı'sıyla adeta bir Birleşmiş Milletler takımı hüviyetindeki Ankaragücü bu maçtaki puanı öpüp başına koydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA