• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Denizli, Süper Lig’e yakışır NEVZAT GÜZELIRMAK

Denizli, Süper Lig’e yakışır

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2019, 00:00

Denizlispor uzun yıllar Türk Futbolunun önemli kentleri arasında. İki yıl benim de 1. Lig'de iken teknik direktörlük yaptığım Horozlar bu sezon Süper Lig'e koşuyor, hem de her hafta üzerine biraz daha koyarak. Adana Demirspor'la oynadıkları maç "Haftanın maçı" olarak nitelendiriliyordu ve Güney ekibine de şans verenler vardı. Ama Denizli öyle muhteşem bir futbol sergiledi ki rakibini adeta parçaladı ve harika bir skorla 5 gol atarak kazanmasını bildi. Şunu belirtmek gerekir ki yeşil-siyahlılarda öylesine önemli bir 5 oyuncu var ki bazı Süper lig takımlarında da yok.

ÇELİKCİĞER MURAT AKYÜZ

Kaptan Mehmet Akyüz futbolundan adeta bal akıtıyor. Bir oyuncu 15 dakika içersinde 5 kez 40 metre depar atar da gollük pozisyon yaratabilir mi ? Akyüz'se bu, yaratır. Burak Çalık her takımın aradığı bir oyuncu. Süratiyle ve çalımlarıyla adam eksiltiyor, takımına kulvarlar açıyor, biraz da son vuruşlarda dikkatli olabilse golleri çoğaltacak. Recep Niyaz orta sahanın adeta beyni. Hem nefis asistler yapıyor, hem de golcülüğüyle parlıyor.
Taraftarların "Atom Karınca" dedikleri Ziya, inanılmaz enerjisi ve pozisyon yaratcılığıyla takımın gözdelerinden. İsmail Aissati de üstün tekniğiyle Denizlispor'un görünmez kahramanlarından biri. Sağ kanatta Furkan bindirmeleriyle parlarken öyle rahat ve sakin asistler yapıyor ki bunlara vuramamak yazı.
Ve de Polonyalı kaleci Stachowiak da güven veriyor. Sadece Denizlispor defansta biraz daha dikkatli olmalı. Yan topta üç oyuncu rakibe tek adama kafa vurdurup gole nerden oluyorsa biraz dikkat. Belki erken denebilir ama benim kanaatim Denizli kenti şampiyonluk için andiçmişse, Osman Zolan gibi her türlü desteği veren bir Büyükşehir Belediye Başkanı varsa, Ali Çetin başkan ve yönetimi başarı için gece-gündüz çalışıyorsa ve de yeşil-siyahlı taraftarlar 15 bin kişiyle tribünlerde gövde gösterisi yapıyorsa bu yolun sonu Süper Lig'dir. Yolunuz açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA