• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hak mı adalet mi? NEVZAT GÜZELIRMAK

Hak mı adalet mi?

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2019, 00:00
Bir tarafta İstanbul'un para babası, Üç Büyüklerin bir türlü ikna edemediği Arda Turan ve Demba Ba gibi yıldızları milyon Euro'ları basarak kadrosuna katan ve Demba Ba ile Adebayor'u yedek oturtan lider Başakşehir.
Diğer yanda gelirleri kısıtlı, transfere kaynak bulabilmek için çırpınan ve bu nedenle kendi yağıyla kavrulmak zorunda olan Akhisarspor.
İki takımı tartıya koysanız Emre'li, Arda'lı, Robinho'lu, Mossoro'lu, Epureanu'lu ve Visca'lı Başakşehir, kantarı dibe vurdurur. Karşıda, defansının göbeğine Mustafa Yumlu ve Dany sezonu kapatırken bir önlem düşünemeyen ve Caner de cezalı duruma düşünce Lopes ve Sissoko'dan stoper ve libero yaratmaya çalışan Akigo'lar.
Neticesi belli bir maçtı, öyle de oldu.
Başakşehir'de, ilk 10 dakikada Visca ve Robinho 4 gol kaçırırken Akhisar'ın Josue'yle yarattığı gol tehlikelerini kaleci Mert önledi.
Ama Başakşehir, kadro zenginliğiyle ilk 45'i önce Epureanu'nun ardından Robinho'nun golleriyle 2-0 önde kapatarak galibiyeti garantiye aldı. Asist kralı Visca'nın, Brezilyalı Robinho'ya attırdığı gol gerçekten güzeldi.
Demba Ba yeni takımında ilk golünü attı.

AKHİSAR COŞTU
Akhisarspor 2. yarıda güçlü rakibi karşısında son derece iyi futbol oynadı, tehlikeler yarattı, goller kaçırdı, gerçekten alkışlanacak bir oyun sergiledi. Barbosa'nın şutu direkte patlarken Josue'in açırdığı fırsat gol olsa belki yeşil-siyahlılar maça ortak olma fırsatını elde edebilirdi. Bu kadar soruna rağmen Akigolar'ın sergilediği futbol almışlanmalı ama puan durumundaki durum maalesef hiç de içaçıcı değil. Akhisarspor bu maçta 3 puan yitirmekle kalmadı, iki önemli oyuncusu Rotman ve Lopes'i de haftaya Sivas deplasmanında oynatamayacak.
Futbolcular kadronun kısıtlı olduğunun bilinciyle kart görmekten kaçınmalı. Rotman ile Lopez'in gördüğü 4.sarı kartlar gerçekten gereksizdi. Bu takımın onlara çok ihtiyacı var. Başakşehir şampiyon adayı ama ikinci yarıdaki çöküşü Avcı'yı düşündürmeli.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA