• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alanya attı, Akhisar baktı NEVZAT GÜZELIRMAK

Alanya attı, Akhisar baktı

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.11.2017, 00:00

Ligin en iyi futbol oynayan takımlarından ikisinin mücadelesinde Alanyaspor yıldızlarının randımanıyla çok ağır bastı. 32 yaşındaki Brezilyalı Vagner Love, genç futbolculara futbol dersi verdi. Takımının hücumlarında adeta defansı yararak pozisyonlar yaratan bir topu direkten dönen, bir gole imza atan, gollere asistler yapan Love, bu yetmiyormuş gibi kaleciye, defansa pres yaparak çıkmalarını engelledi.
Konuk takımın diğer yıldızı Fernandes de güzel gollere imza attı. Alanya pozisyonları değerlendirirken Akhisarspor gol kısırlığı nedeniyle maça ortak olamadı. Paulo Henrigue daha 3. dakikada Haydar'la burun buruna golü atabilse, Larsson da bomboş durumda fırsatı değerlendirebilse sonuç çok daha değişik olabilirdi.
Bu tip maçlarda ilk golü atan psikolojik üstünlük sağlar. Yakaladığın zaman atacaksın. Akhisar bunu yapamadı.

BURUK ÇEKİDÜZEN VERMELİ

Yeşil-siyahlılar defansta beklenen performansı gösteremezken hücuma çıkarken yan pas hatası yaptılar, bu hatalar Alanya hücumu olarak tehlikeler yarattı, gollere neden oldu. Orta sahada Serginho ile Soner son derece kötü günlerindeydiler. Lukac elbette rakip forvetlerle başbaşa kalmaktan bıktı da yenilen 3. golde Emre ne kadar güzel vurduysa da Lukac'ın da kapadığı köşeden yememesi gerekirdi. Elbette Okan Buruk bu maçtan çıkaracağı derslerle futbolcularını uyaracaktır ama ben Akhisar'ın bu farklı yenilgiyi dert etmemesini söylüyorum. Şimdiye dek ligi nasıl renklendirdiyseler bu çizgiyi yine yakalacaklardır. Alanya ise ne kadar isabetli transferler yaptığına mutlaka bir kez daha sevinmiştir. Tzavellas ile Maniatis son derece katkı koydu. Takımı böylesine farklı galip gelse de Haydar da kurtarışlarıyla iyi puan aldı
Yeşil-siyahlılar defansta beklenen performansı gösteremezken hücuma çıkarken yan pas hatası yaptılar, bu hatalar Alanya hücumu olarak tehlikeler yarattı, gollere neden oldu. Orta sahada Serginho ile Soner son derece kötü günlerindeydiler.
Lukac elbette rakip forvetlerle başbaşa kalmaktan bıktı da yenilen 3. golde Emre ne kadar güzel vurduysa da Lukac'ın da kapadığı köşeden yememesi gerekirdi. Elbette Okan Buruk bu maçtan çıkaracağı derslerle futbolcularını uyaracaktır ama ben Akhisar'ın bu farklı yenilgiyi dert etmemesini söylüyorum.
Şimdiye dek ligi nasıl renklendirdiyseler bu çizgiyi yine yakalayacaklardır. Alanya ise ne kadar isabetli transferler yaptığına mutlaka bir kez daha sevinmiştir. Tzavellas ile Maniatis son derece katkı koydu.
Takımı böylesine farklı galip gelse de Haydar da kurtarışlarıyla iyi puan aldı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA