• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
GELECEĞE YATIRIMI BİLMİYORUZ SELAHATTİN ERTAŞ

GELECEĞE YATIRIMI BİLMİYORUZ

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.07.2017, 00:00

Transferlerde kulüpler birbirini yiyor... Milyonlarca Euro'yu yabancı sevdası uğruna dışarıya kaptırıyoruz maalesef...
Transfer edilenlerin çoğu 30'lu yaşların üstünde... İsim yapmış da olsalar, ilk sezon çok iyi oynarlar, diğer yıl ara ki bulasın;
Örnek Sneijder! R.Madrid, Dortmund, Arsenal, Barcelona gibi kulüplere bakın, daha yirmili yaşa adım atmamışları transfer ediyorlar ve en az 6 yıllık sözleşme imzalıyorlar. Geleceğe yatırımda değil günü kurtarmak peşinde yöneticilerimiz!

PARANIN GÜCÜ

Muslera, "Ömrümün sonuna kadar burada kalırım" demiş...
Ligimizin kalitesi orta maalesef. Böyle olunca Muslera'nın kurtarışları Cim-Bomluları büyülüyor. Kulüp çok iyi para veriyor. Ne zaman ki Edirne dışına çıkılsa, aynı performans Muslera'da yok. İtalya ligi görmüş Urugaylının sevgisinin sebepleri belli: İlgi , alaka ve para bol!

GÖZTEPE HIZLANMALI

Tamer Tuna hocanın kalitesinden şüphem yok. Ama Süper Lig'e çıkanlar için ilk yıl sorunludur. Göztepe dış transfer konusunda çok yavaş kalıyor.Transferin ilk ayında kaliteli oyuncuları elini çabuk tutan kapar. Bu yavaşlıkla inşallah Göztepe elde kalanlara kalmaz!

PEPE VE KISKANÇLIK

Pepe'nin Beşiktaş'a imza atmasını 400 milyon kişi takip etmiş...
Ayrıca 18 ülkenin basını okuyucularına flaş haber olarak duyurdu. Ülkemiz adına güzel reklam... Bizde ise skor, pardon spor yazarlarımız bölünmüş durumda. Bilhassa F.Bahce'ye, G.Saray'a gönül vermiş meslektaşlarımın köşelerindeki yazıları buram buram kıskançlık kokuyordu.
Neymiş, 34 yaşındaki oyuncuya 40 milyon lira verilir miymiş...
Pepe çok gaddar oynuyormuş, kırmızı üzerine kırmızı görürmüş.
G.Saray emekliliğinin son demine geleni aldığında çilek olabiliyor ama, değil mi?

DEVLET EL ATMALI

Menajerlerin akçeli işleri didiklenmeli... Çoğunlukla kalitesiz futbolcu pazarladıkları gibi, kimlerin cebine girdiği tahmin edilen etik dışı büyük paralar kazanıyorlar...
Bazı kulüp yöneticilerinin göz yumduğu hatta para kazanmaları için çaba sarfettikleri futbol piyasasında fısıltı halinde dolaşıyor! Meslektaşımız Atilla Türker belgelerle geçmişte Antalyaspor'daki işleri yazınca, akşamına iki menajer arayıp küfürler ve tehditler savuruyor; demek ki yazdıklarının doğruluk payı yüksek. Devletin yetkili kurulları artık transfer işlerine el atmalı, maliye de acımasız davranmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA