• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Terim’in tazminatı SELAHATTİN ERTAŞ

Terim’in tazminatı

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2017, 00:00

Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış...
İsmi Fatih değil de yabancı olsaydı kimse sesini çıkarmazdı. Sonuçta bir iş akdi anlaşması yapılmış. TFF tarafından bozuldu.
Ayrıca 4 milyon Euroluk tazminat 18 ayda iş bulamazsa geçerli. Yok hak etmemiş yok hayır kurumuna bağışlaması gerekiyormuş parayı. İstemeyiz ama Lucescu'nun başına gelse erken fesih, milyonları ülkemizde bırakır mı? Yoksa... Galatasaray nereye koşuyor?
Başkan olarak Lucescu'nun ayağına gidiyorsun;
Romen bir çalım atıp Milli takıma geçiyor... Şu bir gerçek Galatasaray'da işbilen kalmamış. Asıl tsunami sezon ortasına doğru gelir. Yabancı transferi 40 milyon Euro'yu geçecek.
Kongre'de var. Paralar çarçur edilmişse eyvah eyvah! Birileri G.Saray yöneticilerine rahmetli Cruyff'un şu sözünü hatırlatmalı:
Para dolu çuvalın gol attığını hiç görmedim!


YERLİ ANTRENÖR ÜVEY EVLAT MI?

Lucescu göreve getirildi. Bu saatten sonra hayırlı olsun demek düşer... Ancak TFF Başkanı Yıldırım Demirören, basın toplantısında " 4-5 tane ismin dışına çıkamıyoruz, teknik adamlarımız kendilerini geliştirmeli sayı 15-20'lere çıkmalı" diye konuştu.
Sayın başkan, bir sürü kurslar, eğitimler oluyor ve antrenörler fahiş fiyatları kendi ceplerinden ödeyerek katılıyorlar.
Demek ki antrenör eğitim sisteminde bir tıkanıklık var. Bunu çözmesi gereken de TFF'dir... Hadi Şenol hoca, Abdullah hoca mazeretlerinden dolayı kabul etmediler.
Aykut, Yılmaz, Rıza, Ersun, Samet, Hikmet, Mustafa Reşit, Hamza, Sergen, Ümit Kayıhan hocalar diye liste uzar gider; bu isimlerden biri de mi olmazdı? Yabancı isim sevdamız bitmiyor! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem sözleşmelerin TL üzerinden hem de stat isimlerinin Türkçe olması gerekliliği konusunda defalarca mesajı iletmişti. Fatih hocanın lira üzerinden olsa, aradan geçen zamanda 2 katına çıkmazdı alacağı. Lucescu'da da anlaşma dövizle. Keşke TFF de bu hassasiyeti gösterebilseydi... Son olarak Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği hem Fatih hocaya yapılanlardan hem de Milli takıma yerli hoca seçilememesiyle ilgili kamuoyuna demeç paylaşmış mıydı?


UFAK AT DA...

Beşiktaş'ın yeni golcüsü Negredo "ligde 35 gol atarım" demiş. Özgüvenin kontrolsüzü baş ağrıtır.
Sanırım futbola uzak olan Uzakdoğu ülkelerinin ligiyle karıştırıyor.
Fenerbahçe'de İspanyol okçu Guiza vardı. Golleri öyle tuhaf kaçırmıştı ki, tribündekiler "Gol makinesi diye aldık, tıraş makinası çıktı" diyerek saç baş yoluyorlardı!
Rakip defans oyuncularını hırslandırmaya gerek yok değil mi?


GOLF SEVDİRİLMELİ

Dünyanın en çok kazanan sporcuları golfçülerdir... Popüler bir oyun ama ülkemizde sevilmedi..
Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun demecine göre Samsun'daki Engelliler Olimpiyatları'nda golf sporunda 22 ülke yarışmış. Ağaoğlu yıllardır bu sporu sevdirmek, yaymak için uğraş veriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hükümetimizin desteklerinin artması gerekir diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA