• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aynı kafadalar SELAHATTİN ERTAŞ

Aynı kafadalar

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2017, 00:00

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor'un "Trabzonspor futboldan uzaktı" lafı hocalık kalitesi konusunda şüpheye düşürdü beni.
Doksan dakika boyunca bastıran, 3 puanı isteyen Trabzonspor'du. Atılan şutlar ve korner atışlarındaki bordomavili üstünlüğü sayılarla barizdi. Tudor son iki maçta yanlış kadro seçimi ve hatalı oyuncu değişimleriyle puanlar kaybetti ya, stresten sanırım bizim futbol bilgimizle de dalga geçiyor! Bir kere Gomis çıkarılacak oyuncu değil.
Oyundan alınmasını gören sarı-kırmızılı futbolcular şunu anlıyor:
"Hoca korkmaya başladı, haydi geriye yaslanalım!" Hırvat hoca, Atom Karınca Rıza hocanın taktiğine bakacağına kendi haline yansın! Aykut Kocaman da aynı kafada. Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana en büyük sorunu kalecisi. Kameni'nin Volkan Demirel'den kariyer konusunda üstünlüğü nedir? Kameni güven vermiyor. Böyle olunca da defans oyuncuları acemice hareketler ve yanlış kademeye girmeler yapıyorlar.

Takıntılılar

Igor Tudor'un Gomis'teki takıntısı, Kocaman'da Valbuena için var.
Valbuena'yı olmadık zamanlarda çıkararak hem onun hem taraftarın ayarını bozdu, bu bir gerçek. Hafta arası bazı gazetelerde Aykut hocayı haklı çıkarmaya çalışan kanat istatistikleri yazıldı. Bilmem kaç kere Fransız'ın kanadında rakip boş alan bulmuş. Valbuena forvet arkası oynar, onu kanatlarda oynatırsan olacağı bu. Fransız rakip peşinden koşmaktan ne ara pası yapabiliyor ne adam eksiltebiliyor, üstelik gollerini de atamıyor. Becerilerini kullanamıyor.
Yakında ona da Alex de Souza muamelesi yapılabilir kanımca...

Gayya Kuyusu

Ligde dört maçtır ilginç sonuçlar alınıyor. Fenerbahçe yarım çıkışta, Galatasaray inişte.. Beşiktaş son maçını kazandı. Trabzon da Galatasaray'a sezonun ilk yenilgisini tattırdı.
Ama tüm kulüp yöneticileri verdikleri demeçte hakemlerin kasti düdükler çalarak haklarını gasp ettiklerini iddia ediyor. Ellerinde belge yok ama bir algı operasyonudur gidiyor. hakemler ve MHK formsuz. Sayelerinde hangi kulübün haklı olduğu bir bulmacaya döndü.

Biri futbolda devrim mi dedi?

Futbol nereye gidiyor? Teknik Gelişim Sorumlusu Marco Van Basten FIFA'ya fikirlerini aktarmaya başladı. Ama bazı önerileri büyük sıkıntı yaratacak gibi görünüyor. İşte bazıları:
Ofsayt kuralının kaldırılması. Sarı kart yerine buz hokeyinde olduğu gibi ceza alanları. Beraberlik durumunda şut çekişme devresi. Son 10 dakikada basketboldaki gibi zamanın sayılara oynanması.
Beş faulden fazla faul yapan oyuncunun oyundan ihraç edilmesi.
Bence taraftarı bozar, ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA