• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Milli ruhu özlemişiz! SELAHATTİN ERTAŞ

Milli ruhu özlemişiz!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2017, 00:00

Futbolda A Milli Takımı'nın son yıllardaki başarısızlıkları. Fransa'dan beri gelen prim kavgaları.
Arda Turan'ın Milli Takım kaptanı olduğunu unutup gazeteci dövmesi, hocasına, federasyona söyledikleri.
Fatih Terim hocanın kendini kaybedip Alaçatı'da kebapçı basması. Takımın, yerli hocalar varken Lucescu'ya emanet edilmesi. Futboldaki başarılarımızla doruğa çıkan Millilik coşkumuzu unutturmuşlar, soğutmuşlar desek yeridir. Ve hatırlatan adeta küllerinden doğmasını sağlayan Ampute Milli Takımımız.

PARA PULLA İLGİSİ YOK

Onlar milli ruhla oynamanın parayla pulla ilgisinin olmadığını vatan sevgisiyle olduğunu gösterdiler. Avrupa Şampiyonu kahramanlarımızda ders alınacak bir sürü yaşam hikayesi dolu.
Attıkları gollerden sonra, yaşadıkları sevinçlerle verdikleri fotoğrafları görüp ürpermeyenlerin insanlığından şüphe ederim. Bu kahramanlar terör, kaza, hastalık yüzünden geçmişte çok büyük acılar yaşadılar. Ama inançları, disiplinli olmaları, vatana olan sevgileri Avrupa şampiyonu olmalarını sağladı!

GERÇEK YILDIZLAR

Federasyona naçizane tavsiyem, bundan böyle, şampiyonun maçlarını ve sevinçlerini A Milli Takıma seçilecek oyunculara ve teknik kadroya izletsinler.
İzletsinler ki, hiçbir başarı sağlamadan cebine giren milyon Eurolarla şımaran, deplasmanlara kuaförlerini bile götüren oyunculara dönmesinler ileride! Ampute Milli Takımı teknik kadro ve halkımızın gerçek yıldızlarıdır...

EYVAH YANDIK!

Lucescu, Rumen basınına Milli Takım'a devam edeceğini açıkladı.
"Eyvah" diyeceğim kusura bakmasın.
Çünkü kurt hoca Dünya Kupası'na neden gidemediğimizi açıklamıyor, açıklayamıyor. Yabancı oyuncu çokluğundan dert yanıyor (sanki gelmeden önce bilmiyordu), yerli hocaların futbolcu yetiştiremediğinden dem vuruyor. Arda, Burak, Emre ve diğerleriyle kupaya gidemeyeceğimizi zaten Fatih Hoca görmüştü.
Sonuç: Fatih hoca haklı çıktı. Ama olan Türk halkına oldu. Rumen hoca tavrını sürdürürse, yine hüsran yakındır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA