• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsane dönüyor SELAHATTİN ERTAŞ

Efsane dönüyor

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.12.2017, 00:00

Federasyon yöneticisi Servet Yardımcı, arkadaşım Fatih Doğan'ın da yer aldığı Basın Tribünü Programı'nda müjdeyi verdi: milli formada klasik kırmızıbeyaz renklere geri dönüyoruz... Vallahi çok geç bile kalındı. Şimdiki forma piyasaya çıktığından beri halk beğenmedi, hem de uğur getirmediğine inanıyor. Milli ruhumuza hitap eden eski göğüsten şeritli, ortasında ay yıldız olan efsane formamıza, vefa için, acil kavuşulmalı.

Şampiyon kim olur?


Geçen yıl bu zamanlarda şampiyonluk tahminim tutmuştu...
Kaliteli oyuncu sayısına, takımdaşlığa bakılırsa Beşiktaş yine şampiyon olacak, öngörüm öyle.. Zaten bugünkü derbide Galatasaray karşısında da favori durumda. Medipol Başakşehir geçen yıldan daha tecrübeli görüntüde.
Fenerbahçe beklenildiği gibi toparlanmaya başladı. Galatasaray'da Tudor'la ilgili güven bunalımı yaşanıyor. İçerideki maçlarını kazanırlar da, deplasmanlar hep sıkıntılı olacaktır.
Sezon sonu Beşiktaş, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Galatasaray, Trabzonspor sıralamasıyla biter gibi..

"Bi Futbolcu Olursak..."

Safter Elmas, "Bi Futbolcu Olursak" adlı kitabında, yoksulluktan zenginliğe ulaşma hayalleri olan bireylerin futbol sayesinde toplumsal olarak "kurtulma" ve "sıyrılma" ümitlerini futbolcu deneyimleriyle ortaya koymaya çalışıyor. Kitabın tüm telif geliri, uyuşturucu-madde bağımlılığının 10'lu yaşlara kadar düştüğü Osmaniye'nin Karaçay semtinde, futbol kulübü ve dernek kurarak 9 yıldır çocukların toplumsal yaşama sağlıklı bir şekilde dâhil olması mücadelesi veren Karaçay Gençlik Spor Kulübü ve Derneği'ne bağışlanacak.
Kitapseverlere tavsiye..

Ağlatan hezimet

Vay efendim Beşiktaş Manisaspor'a neden 9 gol atmış.
Haftanın polemiği oldu. Manisaspor amatör takım değil ki.
Profesyonel oyunculardan kurulu, başında milli takıma kadar yükselmiş, yurtdışında da top koşturmuş Fatih Tekke var. Beşiktaş gibi, Avrupa'da ligde, fırtına gibi esen takıma karşı oynayan oyuncular piyasa yapmak için varını yoğunu ortaya koymalıydı. Manisasporlu futbolcular hiç mi çalıştırılmadı? Maddi yönden sıkıntıda da olsa, sonuçta profesyonel oyuncular, ya da biz öyle sanıyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA