• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Takım sayısı artmalı SELAHATTİN ERTAŞ

Takım sayısı artmalı

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2017, 00:00

Süper Lig'de takım sayısı 18'den 20'ye çıkarılmalı...
Almanya Bundesliga 18, İspanya La Liga 20, Fransa Ligi 20, İngiltere Premier Lig 20 takımla oynanıyor.
Yüzölçüm ve nüfusa bakarsak bizde az takımla oynandığını düşünüyorum.
Ayrıca 4 mevsim avantajımız da var. İngiltere ve İspanya neredeyse üç günde bir maç yapıyorlar, kondüsyonlarına çok olumlu katkı ediyor. Sayı yirmiye çıkarsa bir sezonda takımlar en fazla fazladan dört maç daha yapmış olacak. Maddi yönden iki takım daha pastadan payını alacak. 1- Yayıncı kuruluş daha fazla maç yayınlayacak. Türk futboluna reklam, medya, sponsorluk, maç geliri ve şans oyunları gelirleri olmak üzere yeni maddi kaynaklar sağlanacaktır. 2- Antrenörler ve futbolcular için Süper lig'de iş imkanları doğacak.
Kulüpteki doktorlardan masörüne, geri hizmetlisine kadar birçok çalışana iş kapısı açılmış olacaktır.
3- Yanılmıyorsam 51 yıldır ligimiz şampiyonlar, ikinci, üçüncü sıralar Üç büyükler ve Trabzonspor'un egemenliği altında. Böylelikle rekabet artacak.
Hazır ülkemizdeki statlarımız güzelleşmiş, modernleşmişken bu fırsatı değerlendirmek gerekmez mi, ne dersiniz?

TMOK GÖREVE...

Örnek 'Fair-Play' davranışı oldu... Trabzon'da motosikletin çarptığı gruptaki 7 as oyuncusu yaralanan Spor Lisesi Kız Futsal Takımı, Liselerarası Şampiyonası'nın final maçına eksik çıkmak zorunda kaldı. Rakibi İMKB Kız Meslek Lisesi centilmence davranarak maça çıkmama kararı almıştı. Sonuç: Spor Lisesi şampiyon oldu. Kararda adı geçen İMKB Kız Meslek Lisesi Müdürü Lütfiye Kul ve sporcularını kutluyorum. Dilerim Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi örnek davranışı görür.

ŞİDDET SALONA GİRMEMELİ!

Futbol seyircisine göre basketbol izleyicisi daha örnek bir profil çizer. Passolig kartından dolayı statlara giremeyen ama salonda önemli maç takip eden fanatiklerin çıkardıkları olaylar oluyor. Buna müsaade edilmemeli! Trabzon'da oynanan F.Bahçe maçındaki olaylar yakışmadı. Vahimi Trabzon Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu'nun "Hırsız ve şikeci bir camia ve başkan varken" diye başlayan sözleriydi. Rakip başkan ya da yöneticileriyle sorunlar olabilir.
Ama iki güzide kulübü kavgalara karıştırmak yakışmaz. Görev yapan kişiler gelip geçicidir, aslolan Fenerbahçe ve Trabzon'dur.
Ağızdan çıkan kelimelere dikkat...

BASİRETSİZ YÖNETİCİLER

Artık rezilliğe dur denmeli.
Süper Lig maceraları da bulunan Eskişehirspor, Manisaspor, Gaziantepspor, Balıkesirspor, Mersin İ.Y, Bucaspor, Kayseri Erciyes, Karşıyaka maddi kriz ve çeşitli nedenlerle puan silme cezası almışlardı. Yabancı futbolcular yıllar geçmiş olsa da alacakları için habire kulüplere icra baskısı uyguluyor. Burada kulübün ve gönül veren taraftarın suçu ne? Dönemlerinde kim/kimler transferleri ve borçları yapıyorsa artık onlar ödemeli. Naklen yayından, Spor Toto'dan, maç gelirlerinden ve futbolcu satışından, reklamlardan gelen paralar nerelere gitti diye hesabı sorulmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA