• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe sıradan mı? SELAHATTİN ERTAŞ

Göztepe sıradan mı?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2018, 00:00

Fatih Terim hoca Göztepe maçı için oyuncularını "Sıradan bir maç" diye motive ediyormuş. Göztepe şampiyonluğu belirleyecek çilingir takımdır. Galatasaray'ın deplasman fobisi yine tutarsa, Göztepe'de ilk yarıdaki oyunu tutturursa maç sıradanlıktan öteye geçmiş olur. Büyük takımlara karşı futbolcular kendilerini göstermek ister. Galatasaray'ı şampiyonluktan eden maçın kahramanlarıı olmak uzun yıllar konuşulmak demektir. Futbolcuların kafası şöhret olmaya çalışır. 90 dakika sonunda göreceğiz neler olacak?

VAR MI YOK MU?

Köşemi takip edenler baştan beri Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin bize uymayacağını yazdığımı bilir.
Önümüzdeki sezon Süper Lig'de uygulanması beklenen VAR, dertsiz başa daha çok dert açacaktır. Yükselme maçlarında denendi, her kafadan ses çıktı. Spor yazarlarının çoğu, taraftarlar memnun olmadı. Biliyorsunuz İtalya ve Almanya VAR konusunu yüzlerine gözlerine bulaştırmıştı. Her kritik maçta oyuncular hakemin kafası karışsın diye videoya bak diye bastıracak. Zaman duracak tribündeki taraftarın heyecan ateşi düşecek, süre uzayacak. Karara itirazlar olacak. Ayrıca kapalı kapılar altında eğitime devam eden hakemler ne derecede yeterli olacak? Yani VAR öncesi sorunlar çok...

İSTİKRAR NEDİR?

İstikrar nedir bilmek istiyorsanız Almanya'ya bakın. Alman Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Joachim Löw'ün sözleşmesini 2022'ye kadar uzattı.
Son beş yılda futbolun her etabında Almanlar kök söktürüyor. Milli Takımdaki başarılarını habire izliyoruz. Bir kere sendelediler sonrasında Löw'ün başa gelmesinden bu yana yükselme grafiğine bakın; Disiplin ve istikrar başarıyı getiriyor. Alman ekolu diyebiliyorsunuz.
Bizde ise ne ekol var ne başka şey, sadece 5 yılda bir gelen tek tük zaferlere seviniyoruz. Tek kazananlar menajerler ve yabancılar! Löw'ün son döneme kadar yıllık sadece 2.5 milyon Euro maaş aldığını da ekleyelim.

EN GOLCÜ YERLİ

Kim ne derse desin Burak Yılmaz Türkiye'nin en golcü yerli oyuncusudur. Ancak bordo-mavili taraftar ve yöneticilerle arası iyi değil. Büyük ihtimalle de yollar ayrılacaktır.
Elinde böyle golcü varken başka maceralar aramak niye? Taraftar sitelerinde Çalımbay için " Ruhumuz uyuşmuyor seninle" diye gönderilmesi için bir istek var. Taraftarlara diyorum ki; Trabzonspor'un kendisi ve tribün ruhu zaten üst üste kazanılan şampiyonluklardan sonra kayboldu gitti. O ruh devam etseydi, Trabzonspor'u menajerler yiyip bitiremezdi...

ÇÖKÜŞ

Rahmetli İlhan Cavcav'ın ve Türk futbolseverlerin gözdesi Gençlerbirliği küme düştü. Hem de Cavcav'ın adının verildiği sezon. İki vebali var; biri başkan Murat Cavcav diğeri de Ümit Özat. "70 Milyon lira da kasadan uçtu gitti" dedikoduları dolanıyor etrafta. Alınan bir sürü futbolcunun takıma giremediği söyleniyor... Miras çöküverdi. Şimdi kulüple para ilişkileri içinde olan menajerler de hesap vermeli.
Bu kafayla gidilirse Allah muhafaza, Gençlerbirliği amatör lige kadar düşebilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA