• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki farklı yarı izledik SELAHATTİN ERTAŞ

İki farklı yarı izledik

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2018, 00:00

Haftalardır maçlara kötü başlayan Galatasaray dün akşam Fenerbahçe'ye karşı ilk dakikalarda baskılıydı. Fatih hoca süratli iki kanat oyuncusu Onyekuru ve Rodrigues'le kanat baskısı planlamış. Ortalarına da Sinan Gümüş'ü monte etmişti. Sarı kırmızılıların her kenar atağı tehlike yarattı. Ancak Fenerbahçe'nin orta sahayı kalabalık tutması merkezden ataklara izin vermedi.
Galatasaray'ın kenarlardan ısrarla oynaması Fenerbahçeli beklerin hata yapmalarına neden oldu. Topu uzaklaştırmak isterlerken kornere attılar. Ve ev sahibi ekip Donk ile golüne kavuştu ısrarının meyvesini elde etti. Rodrigues ile Onyekuru'nun fırtına gibi oynaması Hasan Ali Kaldırım ile Isla'nın katkı yapmasını önledi Fenerbahçe'yi zayıf düşürdü.

DEĞİŞİKLİKLER BAŞARILIYDI

İkinci yarı başladığında Fenerbahçe'nin daha dirençli olacağı bekleniyordu ama Linnes'in füzesiyle gelen gol sahadaki oyuncuları ve tribündeki taraftarı hem rahatlattı hem coşturdu. Dün akşam şunu gördük. Sarı lacivertli oyuncular etkisiz eleman gibiler. Ayrıca çok basit hatalar yapıyorlar. Yıllardır izlerim ilk kez bu kadar bu kadar kötü Fenerbahçe gördüm. Fatih hocanın futbolcuları ikinci golden sonra çok rahat top çevirmeye başladılar. Galatasaray farka gider derken VAR ile gelen penaltı golü yine maçı ve seyirciyi sıkıntıya soktu. Golle moral bulan Fenerbahçe daha atak oynamaya başladı ve şapkadan tavşan çıkartan sihirbaz gibi ikinci golle beraberliği yakaladı Fatih hoca baktı işler karışıyor ilk hamlesinde ikinci yarı ortalıkta gözükmeyen Rodrigues-Selçuk değişikliğiyle orta sahayı kalabalık tutma yolunan gitti.
Çünkü rakip Alper'le birlikte ikinci bölgeyi kontrol altına almış tehlikeli geliyordu.
Açıkçası Galatasaray'ın bozulan ayarı sonrası rakip oyuncular biraz becerikli olsa öne geçecek golü bile bulacaklardı. Maç sonu çıkan olaylar hiç yakışmadı. Hakem Fırat Aydınus'un oyuna etki edecek hatalı düdükleri olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA