• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Trabzonspor’da tüm hocalar mı kötüydü? SELAHATTİN ERTAŞ

Trabzonspor’da tüm hocalar mı kötüydü?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2018, 00:00

Trabzonspor yönetimi futbolcuların aman ha aklına uymasın! Yoksa yıllardır girdiği sarmalın içinden çıkamaz yine... Şenol Güneş'i, Halilhodzic'i, Tolunay Kafkas'ı, Şota'yı, Ersun Yanal'ı, Sadi Tekelioğlu'nu, Rıza Çalımbay'ı, Hami Mandıralı'yı yemişlerdi, sıra yaşayan efsane Ünal Karaman'a geldi. O'nunla ilgili de kriz tırkandırılıyor. Görüntü bu.. Yukarıda saydığım tüm hocalar kötüydü, bu işi bilmiyordu da, Trabzonspor'un armasından milyonlarca lira kazanan futbolcular mı biliyor?

FUTBOLCUYA DAYALI SİSTEM!

Burak'ın genç futbolculara, yönetime davranışı, kaptan Onur'un soyunma odasındaki halleri yerel basın tarafından yazılmaya başlandı. Şimşekler Onur-Burak ikilisinde..
Ve kadro dışı da bıraktılar. Var ki sebebi bırakılmışlar. Futbolcuya dayalı sistem olmaz. Trabzonspor'un asıl sıkıntısı bu. Başkan Ahmet Ağoğlu radikal kararlarla hareket etmeli ve ne olursa olsun Ünal hocanın raporlarını dikkate almalı ve arkasında durmalıdır. İş işten geçmiş değil...

Yaşlıyız ve de yaslıyız!

Avrupa'ya göre en yaşlı lige sahipmişiz. Yaşlı derken profesyonel lig kuruluş tarihiyle karıştırmayın. Ligimiz, yaşları neredeyse veteran ligine yakın, 30 yaş üstü futbolcularla kaynıyor. Sıkı durun, 21 yaş altı gençleri oynatmakta da Avrupa'da en alt sıralardaymışız. F.Bahçe A.Ordu'ya kaleci Berke ile Barış Alıcı için milyon Avrolar ödüyor, bu yetenekli gençleri ya kulübede oturtuyor, ya da tribüne çıkarıyor. Emekliliği gelmiş, yadigar yabancılar için büyük vurgunlu ikramiye yeriyiz. 21 Yaşaltı olup üç büyüklerde en fazla süre oynayan G.Saray'da Onyekuru Nijeryalı, F.Bahçeli Eljif Makedon... Lokomotif takımlarımız bu haldeyse gerisini siz tahmin edin.

Kimin kabahati?

"Kalifiye altyapı hocası yok". Bu sözler Fenerbahçe Başkanı sayın Ali Koç'a ait. Başkan sanırım gözünü A takımdan ayıramamaktan altyapıyı görememiş! Ama Başkan Koç'a şunu sormak gerek: Yıllardır Fenerbahçe'de yöneticilik yaptınız, altyapıya gereken önemi vermenize kimler engel oldu? Ülkemizde gayet kalifiye antrenör dolu. Ama Spor Toto Süper Lig takımlarının, hele hele üç büyüklerin altyapılarında antrenör olmak çok çok zor! Türkiye'de hangi altyapı antrenörünün başarılı olduğunda A takım çalıştırma garantisi var?

VAR çağ atlattı

Haftaya İtalya-ABD hazırlık maçı oynanacak.
Cüneyt Çakır yönetecek. Yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun. VAR'da Halis Özkâhya ile Barış Şimşek olacak. UEFA, ilk defa VAR'ı tamamen Türk hakemlere telim etti. Ülkemizde VAR Sistemi düşündüğümden çok daha iyi kullanılıyor. Bu da UEFA'nın Türk hakemlerine güvenini, VARdaki başarımızı gösteriyor. Türk futbolunu temsil eden takımlarımızın önüne geçti hakemlerimiz. İnşallah bu motivasyon yeni kaliteli hakemler yetiştirmeye de yardımcı olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA