• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Orman doğruları söyledi SELAHATTİN ERTAŞ

Orman doğruları söyledi

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2019, 00:00

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "Son 2 şampiyonluğu hakemler belirledi. Rizespor-Galatasaray ve Galatasaray-Beşiktaş maçları tarihe kara leke olarak geçecektir" sözleri çok sert gözüküyor olabilir. Orman, Kulüpler Birliği Başkanı diye herkese mavi boncuk dağıtacak değil. O yine de iki maçı örnek vermiş... Daha önce de belirttiğim gibi, ikinci yarıdan sonra tüm şampiyonluk ve kümede kalma maçlarında, gözümüze soka soka, kararları eğip büküp maç sonuçlarına etki etti hakemler. Ve futbolseverlerin çoğunun düşüncesine ortak olmuş...

ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYDİ
Şenol Güneş'ten sonra Beşiktaş'ın başında olmak zor... Hocanın oynattığı futbol, 2 yıl üst üste gelen şampiyonluğu, tribünlerin ona olan gü- veni, sevgisi siyah-beyazlı taraftarın gözünde olacak. Abdullah Avcı'nın gelişi de Şenol hocanın ki gibi aslında.

Şenol hoca da kulübe geldiğinde daha önce hiç "şampiyonluk" yılı büyük baskı ve stres altında geçmişti. Avcı'nın da Başakşehir'e oynattığı oyun malum. Son anlarda kaçırdığı şampiyonluklar da... Ama bir taraftar gerçeği var.. Başarılı, dürüst, bilimsel ilkelerle çalışan, yetenekli gençlere şans tanıyan Avcı'nın, arkasında boş tribünler değil; doğru kullanabilirse motivasyonunu büyük tutacak Beşiktaş taraftarı var artık. Hoca bunun kıymetini bilirse, şampiyonluklar yaşamamıştı! İlk yaşayacaktır.

​ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ
Erkeklerde şampiyonluk kaçmıştı...
Kadınlar Ligi'nde Beşiktaş şampiyon oldu. Bu ligde üç büyüklerden sadece Beşiktaş var. Takımın başındaki Mutlucan Zavotçu hocamı, sporcularını kutluyorum. Kartaliçeler Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Bu başarıda Mutlucan hocanın payı büyük. Şubenin oluşmasını sağladı. Sanırım sekiz yıldır da, binbir zorluklara rağmen, bıkmadan usanmadan her kademede başarılar getirdi. Dünyada büyük ilgi gören, inanılmaz transfer paralarının döndüğü kadınlar futbolunun Türkiye'deki öncüsü konumundaki Beşiktaş. Başkan Fikret Orman'ın Mutlucan hocaya ve sporculara, daha büyük başarılarının gelmesi için, yardımcı olacağına şüphem yok.

​PALAVRA...
Geçici MHK Başkanı Sabri Çelik ve ekibi açıkçası hayal kırıklığı yarattı... Ellerine geçen fırsatı teptiler... Neydi bu fırsat? Yetiştikleri hakem camiasının ne kadar ilkeli ve "hakkaniyetli" maçlar yöneteceğini gösterme fırsatıydı. Onlara soruyorum... Lig bitimindeki tablo kimsenin içine sinmedi, hakkaniyetli düdük çalma yönünden. Şimdi herkeste kritik maçları "yabancı hakemler" yönetsin isteği oluştu. Memnun mu?

Elde güvenilir olarak bir tek Cüneyt Çakır kaldı. O da FIFA en iyi maçları verdiği için. Futbolseverler hala Çakır'ın yurtiçindeki maç düdüklerine şüpheli! Palavra kısmı ise, "yeni Cüneyt Çakırlar'ın yetiştiği" iddiası... Dışardaki sporseverlere soralım kaliteli bulduğunuz ilk 5 hakem kimdir? diye... İkiden sonrasına kimse cevap veremez. Türk hakemliği o hale geldi. Marka hak getire... Futbolumuzda zırt pırt MHK Başkanı değişirse yetişen hakem bulamayız. Plan yok, program yok, MHK başkanımız çok... Hayırlı işler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA