• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ayakta seyirci uygulaması SELAHATTİN ERTAŞ

Ayakta seyirci uygulaması

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2020, 00:00

Futbolumuza yeni bir uygulama geldi. İsteyenler arasında Göztepe de var.
Statlardaki kale arkası tribünlerinde ayakta seyirci olacak.
Yani isteyen kulüp koltukları kaldıracak. Oraya en ateşli taraftar grubunu yerleştirecek.
Anlamı bu. Bu uygulama daha çok Latin Arjantin, Brezilya gibi ülkelerin stadyumlarında var. Golden sonra seyirci yukarıdan aşağıya ön sıralara zıplayarak bir dalga oluşturur. Yeni bir uygulama gençlerin daha çok hoşuna gidecektir. Maça ne kadar heyecan katar bilemem. Ama inşallah tribüne tel tedbiri alırlar. Fanatikler saha içine atlayıp futbolculara, hakemlere saldırmayı seviyor da!

BİR MAÇ İSTE BÖYLE KATLEDİLİR
Hüseyin Göçek ne zaman bir maça atansa, içimden "eyvah" çekerim. Geçmiş yönettiklerine bakalım.
Düdük çaldıklarının çoğunda sıkıntılar çıkmıştı... Buyurun Göztepe-Beşiktaş maçını ne hale getirdi! Yorumcular, hakem eskileri hepsi bir ağızdan "Kural hatası-hakem hatası " kavgasına soyundu.
Beşiktaş maçın tekrarını istiyor. Göztepe "böyle iş mi olur?" itirazında. Taraftarlar sosyal medyada birbirine girdi. TFF karar vereceğine zamana oynuyor top çeviriyor!
İş uzadıkça şüpheler arttı.
Sayın TFF yetkileri niye milleti gerdiniz? MHK hakemine sahip çıkacak tabi.
Çünki "hakem hatası" deseler kıyamet kopacak. Kural budur diye de açıklamaları da yok. En iyi yatkıları iş olan sessizliğe büründüler. Burada kabahat takımlarda değil ki. Hakem triosu ve bunları göremeyen VAR'dakiler! Kimsenin ses çıkarmayacağı bir durum var; Futbolun kuralları var, bunu uyguluyorum dese TFF sorun çözülecek. Dijital çağdayız. Madem açmazdalar;
Görüntüyü FİFA'ya ya da İFAB'a yollasalar bir günde karar verilirdi. Hakkaniyeti arayın ki bulasınız Türk futbolunda... Ne olacak şimdi?

TRABZON'UN KULESİ
Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması ligin en güzel maçıydı... Öncesinde, Muriç-Sörloht kıyaslaması vardı basında...
Fizikler aynı...
Ama Sörloht'un daha saldırgan, illa "gol atacağım" diyen yapısı var. Fener'in defansını darmadağın etti. Muriç gibi kritik anlarda dengesini zor sağlayan biri de değil. Bordo-mavililere böylesi bir santrfor gelmedi daha. Bana göre ligimize bile fazla Norveçli golcü.
Başkanın yerinde olsam, beklemem, bonservisini hemen alırdım. Çünki kaparlar!

YILDIZLAR YOLDA
Beşiktaş Futbol Okulları'nın Antalya'da kampı yapıldı. 1200'e yakın 5-15 yaş futbolcu ter döktü. Maçların yanı sıra; İngilizce eğitim, sporcu beslenmesi öğretimleri, hafıza geliştirici oyunlar, sinema vardı. 5 akademi hocası gün boyu maçları izlediler, keşfettiler, not aldılar. Altyapı sorumlusu Fırat Fidan ve ekibi de çok yetenekli gençlerin bulunabilmesi için oradaydı. Spor okulları sorumlusu Necmettin Çelikhan ve futbol okulları sorumlusu Gökhan Ataş ile yardımcıları kampın kaliteli geçmesi için arı gibi çalıştılar. Kapanış törenine, transfer çalışmalarının yoğunluğundan, gelemeyen başkan Ahmet Nur Çebi video ile katılımı sağladı. Karşılarında başkanı gören öğrencilerin sevinçlerin görmeliydiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA