• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şanssızlıkların faturası ŞENOL KANTÜRK

Şanssızlıkların faturası

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2017, 00:00

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Ghilas ve Peybernes şoku yaşanınca oyun planında zorunlu değişiklik yapmış, tek santrfora dönmek zorunda kalmıştı Jahoviç'le Başakşehir defansını zorlayacak, orta sahada Scarione ve Castro ile destek verilip, Tayfur'un etkinliğiyle gol aranacaktı. Portekiz'den yorgun dönen Başakşehir, Emre, Edin Visca ve Mossoro'yu yedekler arasına koymuştu. Ama İstanbul takımının zengin kadrosu vardı, hiç hissetmedi eksikleri. Göztepe'nin öyle mi ya? Bir adamın eksikliği bile dezavantajdı. Peybernes olmayınca Kosanovic'e forma verildi ama öyle büyük hata yaptı ki ikinci golü adeta Adebayor'a armağan etti. İlk golde de kornerde adam paylaşımı yapılamayınca Epureanu sanki idman maçındaki gibi bir kafa golü attı. Göztepe'nin goüvendiği dağlara kar yağdı. Selçuk ve Sabri defanstan çıkarken pas hataları yaptı, tehlike olarak geri döndü.
Başakşehir gibi güçlü takıma böyle hatalar yaparsanız cezalandırılırsınız. Nitekim öyle oldu, ilk yarı 2-0 yenik kapatıldı. Oysa maçın ilk 20 dakikasında Göztepe çok iyiydi.
Traore-Tayfur'la tıkır tıkır işleyen sol kanat, Volkan'ın kalesine hayli tehlikeli oldu.
Tayfur'un gollük şutunu defans çevirdi, Jahoviç topu önüne alamayınca büyük bir fırsatı kaçırmıştı. Scarione'nin rövaşatasında ise top üstten dışarı gitti. Bunları değerlendiremeyen Göztepe'ye, bedava sayılacak iki golle tam tabiriyle yazık oldu.

Scarione'nin çabası

2. yarıda Göztepe etkiliydi. Scarione'nin gollük şutlarını Volkan Babacan kurtardı.
Tamer Tuna takımını yenilgiden kurtarmak için herşeyi yaptı, fayda etmedi.
Gouffran'ın ve Jahoviç'in kaçırdığı önemli fırsatlardan biri gol olsaydı, maçın seyri çok değişik olabilirdi. Jahovic'in penaltı golü çok geç geldi. Maçın geneline bakarsak Göztepe oynadı, Başakşehir attı diyebiliriz.
Göztepe taraftarına bir daha helal olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA