• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kerem’i durduramadılar ŞENOL KANTÜRK

Kerem’i durduramadılar

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2021, 00:00

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Göztepe, Galatasaray'ın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nu durduramayınca sahadan mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldı. Zorlu Galatasaray maçı öncesinde stoperlerden sadece biri sahada olunca Göztepe'nin işinin zor olacağı daha maç başlamadan belli oldu. Sağ stoperlerden Alpaslan'ın Kovid testinin pozitif çıkması, Marko'nun sakatlığı, sol stoperlerden Titi'nin sözleşmesini fesh etmesi Ünal Karaman'ı zorunlu değişiklikler yapmaya itti. Sol stoperde oynayan Atınç sağ stopere çekilirken sol bek Berkant da sol stoper olarak maça başladı.
Galatasaray'ın eksik kadrosu ve başarısız sonuçlardan dolayı İzmir'de oynayacağı futbol da merakla bekleniyordu. İstanbul ekibi, maça istekli ve arzulu başladı ama maçın 9. dakikasında Burekovic'in ortasında Diabete öyle bir gol attı ki kaleci Muslera bile yerinden kıpardayamadı.
Bu golden sonra acaba Göztepe oyundaki hakimiyeti eline alır mı derken Galatasaray'ın atakları gelmeye başladı.

ESITI'YI SAHAYA SÜRDÜ
Falcao ve Mostafa Mohammed'in yokluğunda forma şansı bulan Kerem, adeta tek başına Göztepe'yi yıktı. Önce beraberlik golünü atan genç oyuncu ilk yarının sonlarına doğru durumu 2-1 yaptı. İkinci yarıda Ünal Karaman, orta alanı güçlendirmek için Galatasaray karşısında oldukça etkisiz oynayan Ndiaye'yi oyundan alıp Esiti'yi sahaya sürdü. Bu hamle ile Göztepe'nin hücum hattı yeniden şekillendi.
Kanatlarda Diabete ve Halil, Jahovic'in arkasında Soner görev almaya başladı.

GARDI iYiCE DÜSTÜ
Ancak 63. dakikada kazanılan penaltıda Kerem Aktürkoğlu penaltıdan hat-trick yapınca Göztepe'nin gardı iyice düşmüş oldu. Kalan dakikalarda Galatasaray daha fazla ayağa top yaparak Göztepe'nin istediği golleri atmasını engellemiş oldu. Göztepe'de Cherif Ndiaye, Halil Akbunar, Soner Aydoğdu, Adis Jahovic etkisiz kalınca bu mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA