• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki perdelik oyun YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

İki perdelik oyun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.08.2017, 00:00

Altınordu-Ankaragücü takımları sahaya çıkınca ister istemez zaman tüneline girdim, bu tarihsel değeri olan iki köklü takımın şaşaalı devirlerdeki karşılaşmaları bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçip gitti.
Altınordu'da Mümin'lerin, Erkan Velioğlu'ların, Ankaragücü'nde kaleci Aydın ve Ertan'ların oynadığı devirler. İkisi de Süper Lig'e şanlı tarihleriyle yakışır.
Bornova Stadı'nda dün gece Altınordu altyapısındaki gençlerin de sürekli sloganı "Futbol, coşku, Altınordu" tam tuttu. Kırmızı-lacivertliler ilk 45 dakikada mükemmel futbol oynadılar. Eğer fırsatlar değerlendirilebilseydi tabelada 5 gol yazması işten bile değildi.

FUTBOL İLGİNÇ OYUN

Ama futbol ilginç oyun. Ankaragücü bir kez geldi, uzaktan Putsila ile golü buldu.
Altınordu'da Alican Özfesli'ye bayıldım.
İddia ediyorum, böyle giderse yeni bir Cengiz Ünder geliyor futbolumuza, nefis golü ve asistleriyle. Mirkan Aydın bu takımın aradığı santrfor mutlaka...
Goller kaçırdı ama pozisyona girmesi, topu iyi saklaması ve dağıtmasıyla çok katkıda bulunacak. Ankaragücü tüm İzmirlileri toplamış. Altınordu'dan Yusuf Abdioğlu, Arif Morkaya, Göztepe'den Gençer, Altay'dan Kenan Özer ve Mehmet Sak, Bucaspor'lu Sercan Kaya ve de Balıkesirspor çıkışlı İlhan'la ayakta kalmaya çalışır sarı-lacivertli takım.

MİRKAN ŞANSSIZDI

Altınordu öyle yüksek tempoda oynadı ki rakibini şaşkına çevirdi, Mirkan biraz şanslı olsaydı farka gitmek işten değildi. Ancak ikinci yarıda roller değişti.
Bu kez Ankaragücü pek çok fırsat yakaladı, değerlendiremedi. Kalesinde devleşen Altınordu kalecisi Erce iki gol tehlikesini 18 dışına çıkarak kafayla önledi, yüzdeyüz iki gole de fırsat tanımadı.
Hakem Serdar Barış Saka, 76. dakikada daha önce sarı kart gören Erdem'e ikinci sarı kartı çıkaramadı, gole giden Erdoğan'ı son adam olarak indiren Mehmet Sak'ı da atmaya cesaret edemedi. Maç 1-1 bitti, puan puandır kimse üzülmesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA