• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

ABD’de ve dünyada yeni dönem

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2016, 00:00

Şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyor, ABD'lilerin yüzlerindeki şaşkınlığın sebebi Donald Trump'ın yeni başkan olarak ilan edilmesi. Başkanlık seçiminin bittiği gün, daha doğrusu Donald Trump'ın adının ilan edildiği saatlerde Los Angeles'a geldim. Son ana kadar seçileceğine garanti olarak bakılan Hillary Clinton, bırakın seçim konuşmasını hazırlamayı, kabinesini oluşturmuştu bile. Demokrat partinin ileri gelenlerinden yapılan açıklamaya göre partide büyük bir hüzün yaşanıyor. Hillary'nin kazanacağına emin oldukları için oy kullanmayan (yüzde 50'lere varan oranla hem de) vatandaşlarını sorumlu tutuyorlar.
Tavırları, yaptığı gaflar ve azınlıkların haklarını hiçe sayan söylemlerine rağmen başkan seçilen Trump büyük bir keyifle kadeh kaldırırken, Demokrat partinin adayı Clinton gayet "cool" bir açıklama yaptı ve yeni başkanı tebrik etti.

BÖYLECE HILLARY DEVRİ BİTTİ

69 yaşındaki Hillary'nin yeniden aday olma ve seçilme şansı hiç yok, bana sorarsanız ortada bile görünmeyecek artık. Hezimeti kabullenmesi zor, ne kadar sakin durmaya çalışsa da. Vatandaşlar da ikiye bölünmüş durumda, kimileri sonucu sevinçle karşılıyor, kimileri de şoke olduklarını söylüyor.
Donald Trump ile evlendiği zaman, çok zevksiz bir kadın olduğunu düşündüğüm Melanie de sarayın yeni first lady'si.
Zevksiz ama çok zeki olduğu doğru, konuşmalarını Michelle Obama'dan arakladığı söylense de durum değişmeyecek. Güzelliğini, kıyafetlerini, saçlarını, eski fotoğraflarını şimdiden konuşmaya başladı ABD'liler.

EN GÜZEL BAŞKAN KARISI

Seçim sonuçlarının açıklandığı sabah magazin programları bile tamamen sonuca odaklanmıştı. Access Hollywood programı yorumcuları Melanie'nin gelmiş geçmiş en güzel başkan karısı olduğundan bahsediyorlardı örneğin. En büyük hayal kırıklığı da bizzat Hollywood cephesinde yaşandı.
Cumhuriyetçi olan aktörler bile Trump'ı istemediğini söylemişlerdi ilginç bir şekilde.
Donald Trump'ın Başkan Obama ile ilk toplantısı ve basın açıklamaları da ABD televizyonlarının ilk haberi oldu. Merak içinde olan sadece ülke vatandaşları değil, neredeyse bütün dünya. ABD'ye uçarken tanıştığım bir Ohio'lu doktor uzun süredir Avrupa'da yaşadığını ama artık Avrupa'yı sevmediği için ülkesine dönme kararı aldığını anlattı. Ancak bu kararı yeniden düşünecekmiş zira Trump başkanlığında bir ülke fikrinden bile nefret ettiğini söyledi.
Sınıra duvar örmekten bahsettiği için ülkedeki Meksikalılar, ABD'ye almayalım onları dediği için Müslümanlar, evliliklerini iptal etme yetkisi olduğu için eşcinseller kadar yaptığı konuşmalarda ezdiği kadınlar da heyecanla Trump'ın atacağı adımları bekliyor.
Kısaca dünya artık eski dünya olmayacak, çünkü ABD artık eski ABD değil, çok açık... Birleşik Devletler'in en zengin eyaletlerinden biri olan Kaliforniya, ülkeden ayrılmak istediğini açıkladı bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA