• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu da “Akşener” derse şaşırmayın ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu da “Akşener” derse şaşırmayın

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2017, 00:00

15 Temmuz'daki darbe girişimiyle Türkiye'yi işgal edemeyen FETÖ ve onu destekleyen dış güçler, sahaya Meral Akşener'i sürdü. İngiliz Time Dergisi'nin "Türkiye'nin 'Demir Leydisi', Erdoğan'a meydan okumaya hazırlanıyor" diye parlattığı, ABD Dışişleri Bakanı'nın özel olarak görüştüğü Akşener, bir anda Cumhurbaşkanı adayı da yapılıverdi.
MHP'den ayrılarak Akşener'in kuracağı partiye katılacağını açıklayan Koray Aydın, daha önce kendisinin de "FETÖ destekliyor" dediği Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı adayı ilan etti.
Böylece, 2019 için Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan planlar da netleşmiş oldu.
Bu açıklamanın ardından gözler, kendisi aday olmaktan çekinen ve muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki çatı adayın sık sık destek verdiği Akşener olduğu konuşuluyordu.
Başta 15 Temmuz darbesi olmak üzere FETÖ'yle bir çok konuda söylem birliği yapan Kılıçdaroğlu da Akşener'in çatı adaylığını desteklerse CHP'liler şaşırmasın.
Benden söylemesi...

CHP 'ATLETE' DOLANDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye "Vatandaş Kemal" manşetiyle sunulan atletli fotoğrafıyla ilgili gelişmeler trajikomik bir hal aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sen hiç Atatürk'ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu?" sözünün ardından bazı CHP'liler paniğe kapıldı. Hemen Atatürk'ün atletli fotoğrafını bulmak için seferberlik başlatıldı.
Ancak, böyle bir fotoğraf bulamayan CHP'liler, bu defa Atatürk'ün askılı mayo giymiş fotoğraflarını "atletli" olarak yutturmak istedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabından Atatürk'ün Florya'da kürek çekerken çekilmiş fotoğrafını paylaşıp, üzerindekinin atlet olduğunu iddia etti.
Erdoğdu, "Kimine atlet çok yakışıyor...
Hele Ata'mızda çok şık duruyor" notuyla yaptığı paylaşımın ardından sosyal medyada alay konusu oldu. Erdoğdu'nun bu paylaşımı CHP'nin bu işte "atlete dolandığını" ortaya koydu.

İZMİR-MANİSA ÜZÜM SAVAŞI

İzmir ve Manisa arasında "Sultani üzüm" savaşı çıktı.
İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) 2003 yılında "Ege Sultani Üzümü" ibaresi ile coğrafi işaret tescilini aldığı ürün için Manisa da harekete geçti. Manisalılar da bu ürünün "Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü" ismiyle coğrafi tescilini almak için girişim başlattı. Bu durum İTB'nin tepkisini çekti. İTB Başkanı Işınsu Kestelli, dün Manisa iş dünyasına bir mesaj yolladı.
Kestelli, "Borsamızın yıllar önce patentini aldığı ve tüm Ege'yi kapsayan Ege Sultani Üzümü Coğrafi İşareti herkes için hizmet verirken, daha dar bir bölgeyi işaret eden Manisa Sultani Üzümü Coğrafi İşaretine başvurulduğunu üzüntüyle izliyoruz. Coğrafi işaret konusunda önemli olan nokta, bu işaretleri kullanıp ürünün fiyatını ve ihraç değerini artırabilmektir.
Coğrafi işaret ile esas olan, belli bir niteliği ve ünü olan ve diğer özellikleriyle bir coğrafi alanla özdeşleşmiş bir ürünü tanıtmaktır. Alanı daraltıp, bölüp kendi içinde rekabet eder hale getirmek yerine mevcut işaretlerin kullanımını artırmak herkes için daha etkin sonuçlar verecektir.
Manisalı dostlarımızı bu yanlıştan dönmeye ve hepimizin ortak değeri olan Ege Sultani Üzümü markasına omuz vermeye davet ediyorum. Ülkemizi bir coğrafi işaret çöplüğüne çevirmeye, kafa karıştırıp üzümümüzün değerini düşürmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi. Bu açıklamanın Manisa cephesinde nasıl bir karşılık bulacağını ve bu başvurunun geri çekilip çekilmeyeceğini göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA