• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ülkeyi küçümseyenlere ithaf olunur! ERHAN GÜLENÇ

Ülkeyi küçümseyenlere ithaf olunur!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2017, 00:00

Ünlü şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek'in "Bugün bizim muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır" şeklinde meşhur bir sözü var.
Kısakürek'in yıllar önce söylediği bu söz, bugün Türkiye'deki muhalefetin önemli bir kesiminin tavrını da çok güzel özetliyor.
Türkiye'de muhalif bir kesim, ülkede ne kadar olumlu gelişme olursa olsun hepsini yok sayıyor.
Dev projelerin art arda devreye girmesine burunlarını kıvırarak bakıyorlar. En ufak olumsuz bir gelişmede "Türkiye batıyor" havası oluşturuyorlar.
Almanya Başbakanı Merkel başta olmak üzere, Türkiye'ye hasmane tutum içindeki yabancı liderlerin ülkemiz aleyhine yaptığı açıklamalar bu kesimlere "tuhaf" bir sevinç ve coşku yaşatıyor.
Saldırılara karşı bir beka mücadelesi veren kendi ülkelerinin yanında yer almak yerine Merkel gibilerinin yanında saf tutuyorlar.
"Artık bağımsız politikalar izlediğimiz ve ekonomide dev projeleri hayata geçirdiğimiz için Türkiye'yi çekemiyorlar.
Hasmane tutumları bu yüzden" diyorsunuz sizinle dalga geçmeye yelteniyorlar.
En ufak bir olumsuz gelişmede hemen "Almanlar bizi kıskanıyor.
Ha ha ha..." deyip bu sözünüzle alay etmeye çalışıyorlar.
Ama bu kesimlerin içine oturacak haberler de art arda geliyor. Sizlere bunlardan ikisini aktarmak istiyorum:
Haziran ve Temmuz ayları karşılaştırıldığında Türk Hava Yolları yüzde 13.6'lık büyüme ile sunduğu koltuk kapasitesinde Alman havayolu şirketi Lufthansa'yı geçerek Avrupa'da üçüncü sıraya oturdu. Ayrıca, havalimanı kapasitesinde ise İstanbul Atatürk Havalimanı, Frankfurt'u geride bırakarak yüzde 10.3'lük kapasite artışı ile üçüncülüğe oturdu.

ENERJİNİN MERKEZİ

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu da Almanların neden Türkiye'ye karşı hasmane bir tutum takındığını yaptığı analizle ortaya koydu.
Kumbaroğlu, şunları söyledi:
"Alman Dışişleri Bakanlığı'nın 2016 raporuna göre, Türkiye, Ukrayna ve Polonya'yı bypass ederek Baltık Denizi'nin altından doğrudan Rusya'dan Almanya'ya uzanan Kuzey Akım 2 Projesi'nin hayata geçirilmesi halinde, Berlin'i tüm Avrupa'nın doğalgaz merkezi haline getirecek. Alman Kuzey Akımı 2'nin önündeki en büyük engeli ise başta Türk Akımı doğalgaz boru hattı olmak üzere Azerbeycan, Türkmenistan, İran, İsrail, Katar ve Irak ile yürüttüğü projelerle Türkiye oluşturuyor. Bu nedenle Almanya cephesinde 'Ya biz ya da Türkiye Avrupa'nın doğalgaz arz güvenliğinde merkez ülke olacak' anlayışı hızla yayıldı. Türkiye-Almanya gerginliğinde bu durumun önemli bir rolü var." Merak ediyorum, Türkiye'yle ilgili kötü gelişmelere sevinen bu kesimler, bu haber ve analize ne diyecek?
Hala "Almanlar bizi kıskanıyor" deyip gülmeye çalışacaklar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA