• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Normalleşmenin fotoğrafı ERHAN GÜLENÇ

Normalleşmenin fotoğrafı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2017, 00:00

Türkiye özgür bir ülke. İsteyen başı açık, isteyen kapalı gezebilir. Buna kimse karışamaz, karışmıyor da...
Ancak, Türkiye'de 28 Şubat dönemi başta olmak üzere uzun yıllar başörtülü genç kız ve kadınlara yönelik "anormal" bir tavır sergilendi. Genç kızlar üniversite kapılarından sokulmadı.
Bu genç kızların başörtülerini çıkarmaları için "ikna odaları" bile kuruldu.
Yine devlette görevli kadın çalışanlar, dışarıda kullanabildikleri başörtüsünü işyerinde takamadı. Başörtülü asker anneleri, vatan savunması için askere gönderdikleri yavrularının yemin törenlerine bile alınmadı ve kapıdan çevrildi. Bu milletin bağrından çıkmış Türk Ordusu'na ait birlik ve orduevlerine başörtülü asker annelerinin bile alınmaması, vicdanları kanattı.
Bu arada Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne halkın oylarıyla seçilen bir milletvekili, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından "Bu kadına haddini bildirin" denilerek dışarı çıkarıldı.
Ancak, Türkiye art arda atılan adımlarla normalleşti. Genç kızlar başörtüleriyle okullarına gidebilmeye başladı. Kamu kurumlarında çalışan kadınların başörtülerini özgürce kullanabilmesinin önü açıldı. Kadın milletvekilleri de başörtüsüyle TBMM Genel Kurulu'na katılmaya başladı.
Orduya ait birlik ve orduevlerine de başörtülülerin de rahatça girmesi sağlandı. Hatta, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başörtülü subay ve astsubayların da görev yapabilmesinin önü açıldı. Her ne kadar Hürriyet Gazetesi bunu "Karargah rahatsız" manşeti atarak provoke etmeye çalıştıysa da bu adım Türkiye'deki normalleşmenin adımlarından biri oldu.
Türkiye normalleşirken, kadınların başını açma özgürlüğüne yönelik en ufak bir müdahale ya da bir müdaheleyi çağrıştıracak hiçbir adım atılmadı. Bugün kimse bunun aksine bir örnek gösteremez.
Ancak, bazı zihinler bu normalleşmeyi hala kabul edemedi.
Önceki akşam, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın eşi Şule Akar'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua sırasında Türkiye'de yaşayan kadınların büyük çoğunluğunun yaptığı gibi başını bir şalla örtmesi nedense bu kesimlerin çok zoruna gitti. Sosyal medyada ve internet sitelerinde Şule Akar ve Hulusi Akar'a tepki gösterildi.

CHP'DEN TEPKİ

Bu tepkilerden biri de CHP'nin Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'den geldi.
Biçer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Orgeneral Hulusi Akar ve şalla başını örten Şule Akar'ın fotoğrafını paylaşarak, "Neden Hulusi Akar, neden?" diye yazdı.
Ancak, Türkiye'nin normalleşmesini kabul edemeyenlere binlerce vatandaş tepki gösterdi ve Şule Akar'a destek verdi.
Birçok kadın "Kuran okunurken bunu hepimiz yapıyoruz.
Bunun neresi yanlış?" dedi.
Yani, her ne kadar bazı kesimler hala kabul edemese de Türkiye'nin büyük bölümünün "normalleşmeyi" kabullendiğini gösteren bir tablo ortaya çıktı

SİZ DE NORMALLEŞİN

Şule Akar'a tepki gösterenlere de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Resepsiyonda Şule Akar'ın başını örterek yer aldığı bu fotoğraf karesine biraz dikkatlice bakın.
Orada, birçok başörtülü ve başı açık kadının yan yana olduğunu, kimsenin kimseye karışmadığını göreceksiniz. Yani Türkiye'nin normalleştiğini göreceksiniz. Siz de artık normalleşin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA