• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ortaklık mı bıraktınız ki şimdi rahatsız oluyorsunuz? ERHAN GÜLENÇ

Ortaklık mı bıraktınız ki şimdi rahatsız oluyorsunuz?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2017, 00:00

Türkiye, eskiden topraklarında cirit atan ajanların "tepesine binmeye" başladı. Bu durum, ABD ve Almanya başta olmak üzere bir çok Batı ülkesine büyük rahatsızlık verdi.
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişime karıştığı tespit edilen papaz Andrew Brunson'un tutuklanmasının ardından önemli bir adım daha geldi.
FETÖ'cü polis memuru ve FETÖ'nün kumpas davalarının başında yer alan firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "casusluk" ve "Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından hapse kondu.
Cumhurbaşkanılğı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın FETÖ darbe girişiminin başında bulunan isimlerden Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'le de "yoğun irtibatının tespit edildiğini" açıkladığı Topuz'un tutuklanması ABD'nin canını yaktı. Haddini aşan bir açıklama yapan ABD Büyükelçiliği bu tutuklamadan büyük rahatsızlık duyduklarını ifade etti.
Elçiliğin açıklamasında, "Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır" şeklinde skandal bir ifadeye de yer verildi.
Edilen lafa bakın...
Ortaklık baltalanıyor ve değer kaybediyormuş...
Siz, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal girişiminde bulunan FETÖ'nün elebaşı Fetullah ve üst düzey yöneticileri, ülkenizde barındırıyorsunuz. Tüm girişimlerimize, sunduğumuz tüm delillere rağmen bu alçakları Türkiye'ye iade etmiyor, aksine besliyorsunuz. Bu alçaklar, Türkiye'ye karşı hainliklerini sizin topraklarınızda özgürce sürdürüyor.
Öte yandan, Türkiye'nin tüm itirazlarına rağmen PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi silahlandırıyorsunuz. Her gün yüzlerce TIR dolusu silahı, bu teröristlere gönderiyorsunuz.
İleride bu silahlar kullanılarak Türkiye'ye yönelik bir işgal girişiminde bulunulacağı bile konuşuluyor.
Siz bunları yaparken ortaklığımız baltalanmıyor da biz bir ajanınızı tutuklayınca baltalanıyor öyle mi?
Ortada baltalanacak veya değeri düşecek bir ortaklık mı bıraktınız ki, şimdi böyle konuşuyorsunuz?

EGE, PKK'YA MEZAR OLACAK

İstihbarat ve güvenlik güçleri içine sızan FETÖ'cüler temizlenince PKK'ya da büyük darbe indirildi.
FETÖ'cüler yıllarca PKK içine yerleşen Türk istihbarat görevlilerini ihbar etti. Yapılacak operasyonlar öncesi Kandil'e haber uçuruyorlardı. MİT, PKK şehir yapılanması KCK'nın tüm kademelerine sızmıştı. Yine bunları FETÖ'cüler deşifre etti.
FETÖ'cüler gidince Doğu ve Güneydoğu'da teröre büyük darbe indirildi. Bırakın şehirleri, yıllardır girilemeyen dağlarda bile çok büyük bir temizlik yapıldı.
PKK, Doğu ve Güneydoğu'da sıkışınca çıkış yolu aramaya başladı. Terörü Ege ve Akdeniz'e taşımak için girişimlere başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün açıkladı.
Hain örgüt, şimdi Suriye'de Esed kontrolündeki Lazkiye üzerinden, deniz yoluyla Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma girişimlerinde bulunuyor.
Güvenlik güçlerimiz bu sızma girişimlerine daha başında büyük darbe indirdi. Önceki gün Muğla'da katliam hazırlığındaki 7 PKK'lı kıskıvrak yakalandı.
Dün de yine Muğla Köyceğiz'de 5 terörist öldürüldü.
Bu girişimi PKK'nın nasıl büyük bir çaresizlik içinde olduğunu da gösteriyor. Çünkü, Ege'de barınamayacağını PKK da çok iyi biliyor.
Ancak, son bir umutla böyle bir çılgınlıkta bulunuyor.
Güneydoğu'da yaptığı baskılarla bazı hainlerden destek bulabilen PKK, Ege'de destek bulabilir mi? Buna imkan var mı? PKK Güneydoğu'da nasıl hendeklere gömüldüyse Ege'de de mezara gömülmeye mahkum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA