• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yenilen Aziz Başkan güreşe doymuyor ERHAN GÜLENÇ

Yenilen Aziz Başkan güreşe doymuyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili zikzaklarına devam ediyor.
Defalarca aday olmayacağı sinyali veren ancak yine defalarca "Seçime 6 ay kala karar vereceğim" diye de açıklama yapan Kocaoğlu, en son "Seçimin yapılacağı 1.5 yıl sonra belediye başkanlığında 15 yılım dolacak. Yeter de artar bile" demişti.
Biz de bu köşede kaleme aldığımız yazıda Kocaoğlu'na "Sayın Başkan! Çok doğru söylüyorsun, 15 yıl yeter, hatta dediğin gibi artar.
İzmirliye yeterince çektirdin.
Gözünü seveyim bir daha aday olup da hizmet sürgünümüzü uzatma bizim" diye seslenmiştik.
İçimizde İzmir'in kağnı hızında iş yapan Başkan Kocaoğlu'ndan kurtulacağına dair bir ümit belirmişti.
Ancak, arada Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 40 yıllık çöp sorununu 1.5 yıl içinde kurduğu modern bertaraf tesisiyle çözmesi Kocaoğlu'nun başarısızlığını bir kez daha gündeme taşıdı.

MANİSA KİMYASINI BOZDU

Çöpleri halen Harmandalı'nda vahşi depolama yöntemiyle istifleyen Kocaoğlu'nun kimyası, anlaşılan o ki, Manisa'daki tesisin açılmasının ardından bozuldu.
En son "15 yıl başkanlık yeter de artar bile" diyen Kocaoğlu, ağız değiştirdi. Kocaoğlu, önceki gün İzmir'in çöp tesisi sorununu çözmek için yeniden aday olabileceğini söylemeye başladı.
Yahu, sen 13.5 yıl bu sorunu çözememişsin. En son Yamanlar Dağı eteklerinde sorunlu bir arazi bulmuşsun, buna rağmen mağdur edebiyatı yapınca ilgili bakanlıklar da buraya kuracağın tesis için önünü açmış ama sen bu tesisi yine kuramamışsın.
Çünkü, bulduğun yer su kaynaklarının üzerinde olduğu için sorunlu.
En son iki avukatın bu tesise karşı açtığı davada bilirkişi olumsuz görüş bildirdi ve buraya çöp tesisi kurulamayacağını rapor etti. Sen şimdi itiraz edip bundan sonrası için yargıdan bir mucize çıkmasını bekliyorsun.

BİR SEN ANLAYAMADIN

Yani, sen 13.5 yılda çöp tesisi için uygun bir yer bile bulamamışsın, hala konuşuyorsun.
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali yeniden güreş istiyorsun.
Hadi tesisin inşaatına başlamış olursun da çıkıp, "Başladığım işi bitirmek için bir kez daha aday olacağım" dersin anlarız... Ama sen daha yerini bile belirleyemediğin bir tesisi yapacağını vadederek bir daha aday olabileceğini söylüyorsun...
Sayın Başkan, İzmir'i yeterince oyaladın. Senin bu işi yapamayacağını tüm İzmir hatta tüm Türkiye anladı, ama sen hala anlayamadın. Lütfen, Manisa'yı görüp heyecana kapılarak "Bu işi çözmek için 5 yıl daha başkanlık yapacağım" deme. İzmir'in bir 5 yılını daha heba etme...
Gündemi takip eden değil belirleyen gazete Yeni Asır
Bölgesel yayın yaptığı dönemde Ege'nin nabzını en iyi tutan gazete olan Yeni Asır, ulusal yayın yapmaya başladıktan sonra bu başarısını Türkiye geneline taşıdı. Yeni Asır özel haberleri ve olaylara farklı bakış açısıyla Türkiye'nin de gündemini belirlemeye başladı.
En son Türkiye- ABD arasında vize krizine neden olan ABD konsolosluklarındaki ajanlarla ilgili Perşembe günkü manşet haberimiz büyük ses getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ABD'lilere sorduğu "Bu ajanlar konsolosluklara nasıl sızıyor" sorusunun cevabını Yeni Asır buldu.
Haber Müdür Yardımcımız Fatih Şendil, ABD'nin Türkiye'deki en önemli ajanı olduğu iddia edilen ve İzmir'de darbeye teşebbüsten tutuklanan Papaz Andrew Brunson'un ses kayıtlarıyla ilgili bilgilere ulaştı. Brunson'un ses kaydında, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimiyle ilgili 6 yıl öncesinden sinyaller verdiği ortaya çıktı.
Brunson'un kayıtlarda bir Türk gencine söylediği "2016 yılında yaz aylarında büyük bir deprem olacak.
Ondan sonra sen Amerikan Konsolosluğuna yanıma gel" sözü, Amerikan ajanlarının konsolosluklara nasıl yerleştiğini ortaya koydu.
Gündemi birinci elden öğrenmek için Yeni Asır'ı takip etmeye devam ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA