• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu skandalın içinden öyle kolay sıyrılamazsınız ERHAN GÜLENÇ

Bu skandalın içinden öyle kolay sıyrılamazsınız

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2017, 00:00

CHP İzmir örgütünde skandallar bitmiyor. Şimdi de Bayındır Belediyesi'nde yaşanan skandal partiyi karıştırdı. CHP'li Bayındır Belediyesi, kapanan İl Özel İdaresi'nden kalan ve değeri 1 milyon liranın üzerinde olduğu belirtilen bir arazisini 675 bin liraya sattı.
Araziyi alan ise Tunceli Milletvekili olan ancak İzmir'deki işleriyle daha çok meşgul olan CHP'nin karakutusu Gürsel Erol'un şirketi çıktı. Bu şirketin avukatlığını ise, İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın hukuk bürosunun yaptığı anlaşıldı.
Bunun üstüne bir de araziyi satan Başkan Ufuk Sesli'nin altına 375 bin liraya Audi marka bir makam aracı çektiği belirtildi.
Neresinden baksan skandal...
Aynı şey bir AK Partili belediyede yaşansaydı CHP'liler ortalığı ayağa kaldırırdı.
Gürsel Erol ve Murat Bakan "Bizim şirketimizle veya hukuk büromuzla seçildikten sonra bağımız kalmadı.
Bu satışla ilgili bilgimiz yok" diyerek kendilerini aklamaya çalıştı.
Başkan Sesli de "Satış yasalara uygun" dedi.
CHP de, Sesli, Erol ve Bakan da bu işin içinden bu kadar kolay sıyrılamaz. 3 isim ve CHP'nin bu konuda halka hesap vermesi şart...

90 DAKİKAYI KALDIRIRSANIZ İZMİRLİ SİZİ AFFETMEZ

'İşimiz İzmir, gücümüz İzmir' sloganıyla seçim kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçildikten sonra bu sloganı adeta "İşimiz zam, gücümüz zam" diye değiştirdi. Suya yılbaşında yine yüzde 10 zam yapmayı planladığı ortaya çıkan Kocaoğlu'nun İzmirlilere asıl darbeyi toplu ulaşım araçlarında 90 dakika içinde yapılan ikinci ve diğer binişlerin ücretsiz olmasını sağlayan uygulamayı kaldırarak vurmaya hazırlandığı konuşuluyor.
Geçtiğimiz günlerde biz de bu köşede ESHOT bünyesinde 90 dakika uygulamasının kaldırılması için çalışma yapıldığı iddialarını aktarmıştık. Aradan geçen süreçte bu iddia kamuoyu gündeminde yoğun olarak konuşulmaya başladı.
Ancak, daha önce benzer iddialar konuşulduğunda hemen açıklama yaparak bunları yalanlayan Kocaoğlu, şimdi dilini yutmuş gibi. Kocaoğlu'nun bu manidar sessizliği 90 dakika uygulamasının kaldırılacağı yönündeki iddiaların doğru olduğuna yoruluyor.
Sayın Kocaoğlu, bu konuyu bir an önce açıklığa kavuşturun. İzmirli sizden açıklama bekliyor.
Bu arada size şunları da söylemeden geçemeyeceğim: Bugüne kadar yaptığınız hizmetlerin yetersizliği ve İzmir'in başta İstanbul, Eskişehir, Konya gibi kentlere göre kentsel anlamda çok gerilerde kaldığı taraflı tarafsız herkesin malumu.
Eğer, her fırsatta İzmirliye sanki kendi cebinizden bir lütuf yapıyormuş gibi sunduğunuz 90 dakika uygulamasını da kaldırırsanız, İzmirli sizi affetmez...
Adımınızı buna göre atın...

ÇIRAY, KILIÇDAROĞLU'NU İLK FIRSATTA SATTI

İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP'den istifa ederek FETÖ'nün desteğiyle hareket eden Meral Akşener'in kuracağı partiye geçti. Çıray bir dönem DYP'de siyaset yapmıştı. O günlerden de biliyoruz ki, Çıray'ın İzmir'de milletvekili olacak bir tabanı ve karşlığı yok.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü iken Çıray da Sağlık Bakanlığı müsteşarıydı. Kılıçdaroğlu da o dönem aralarındaki iyi diyaloğu gözönünde bulundurarak Çıray'ı milletvekili seçtirdi.
Eğer, Kılıçdaroğlu aday yapmasaydı, bugün siyasette Çıray'ın adını hatırlayan bile olmazdı. Çıray, Kılıçdaroğlu'na vefasını ilk fırsatta kendisini satarak göstermiş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA