• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Utanacaklarına engellemeye çalışıyorlar ERHAN GÜLENÇ

Utanacaklarına engellemeye çalışıyorlar

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2017, 00:00

İzmir'in stat sorunu CHP'li belediyelerin tutumu nedeniyle yıllardır çözülemedi. Daha önce Göztepe ve Karşıyaka Statlarının yapılmasına karşı dava açan CHP, hükümet inisiyatif alıp kentte 3 stat inşaatına aynı anda başlayınca paniğe kapıldı. Daha önce Göztepe ve Karşıyaka Statları için denenen engelleme yöntemi bu defa Konak Belediyesi tarafından Alsancak Stadı için uygulanmaya çalışılıyor. Konak Belediyesi, stat inşaatına otopark yönetmeliği bahanesi ile ruhsat vermedi.

AVM YALANI TUTMADI

CHP zihniyeti başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine AVM yapılacağı yalanıyla İzmirlileri yıllarca kandırdı. Böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığına yönelik resmi açıklamalara rağmen bu yalanı ısrarla sürdürdüler. İzmirlilerin hassasiyetlerini istismar ettiler.
Şimdi yalanları ortaya çıktı, bir tanesinin yüzü kızarmadı. Bırakın utanıp kenara çekilmeyi, bu defa da stat inşaatını engellemek için harekete geçtiler.
Bu stat öyle veya böyle yapılacak.
Ancak, sporseverler Türkiye'de futbolun ilk oynandığı yer olan İzmir'e CHP zihniyeti tarafından yapılan bu zulmü asla unutmayacak.
Gerçi bunlar ders almaz. Nasıl engellemeye çalıştıkları Konak Tüneli'nden ilk kendileri geçtiyse Alsancak Stadı tamamlanınca da utanıp sıkılmadan "Burada ilk maçı biz yapacağız. Hükümet bizi engellemesin" diye tuttururlar.

'BECEREMİYORUM'UN ADI 'HORMONA KARŞIYIM' OLDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çok uyanık... Kendisine sürekli yöneltilen "Eskişehir, İstanbul, Konya gibi şehirle uçtu gidiyor. İzmir yerinde sayıyor" eleştirilerine karşı bir yalan geliştirmiş. Dün Ege Ekonomik Forumu'nda bunu şu sözlerle açıklamış:
"İzmir, kendini ve yaşam biçimini koruyarak, sağlıklı büyüyor. Hormonlu büyümeyi reddediyor" demiş.
Sayın Başkan, Siz önce İzmir'i bir büyütün ve diğer şehirlerle arasındaki farkı bir kapatın da hormonuna sonra bakarsınız. Beceriksizliğinizi "Biz hormonlu büyümeyi reddediyoruz" yalanıyla saklayamazsınız.
Zira mızrak artık çuvala sığmıyor. 13.5 yılda bir çöp bertaraf tesisi bile yapamadınız, hatta yerini bile bulamadınız.
Ayrıca, neden her lafın arasına "İzmir'in kendi yaşam tarzı" sözünü sıkıştırıyorsunuz? İlla ki, İzmirlinin hassasiyetlerini istismar edeceksiniz yani.
İzmir'in veya ülkenin bir başka bölgesinde yaşayanların yaşam tarzına karışan mı var ki, ısrarla böyle bir baskı yapılıyormuş havası estirmeye çalışıyorsunuz?

DOĞU GUTA'DAKİ İNSANLIK DRAMINA DİKKAT
Mynmar'da Arakanlı Müslümanlara yapılan zulümle ilgili gelen fotoğraflar yürekleri dağlamıştı.
Şimdi, bu fotoğrafların benzerleri Suriye'de rejim güçlerinin 5 yıldır abluka altında tuttuğu muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'dan geliyor.
400 bin kişinin yaşadığı Şam yakınlarındaki Doğu Guta, Nazi kamplarından farksız. Halkın temel gıda malzemelerine erişimine bile izin verilmiyor.
Bebekler açlıktan birer birer ölüyor.
Doğu Guta'da en son açlıktan hayatını kaybeden bebek 1 aylık Seher Difda oldu. Suriye İnsan Hakları Ağı, Doğu Guta'da 5 yıllık ablukanın yol açtığı açlık ve ilaç yetersizliği yüzünden 206'sı çocuk, 67'si kadın en az 397 sivilin öldüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yetkilileri ise, 232 çocuğun hayatta kalmaları için acil tedaviye ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
Arakan gibi Doğu Guta'da yaşanan insanlık dramına dünya daha fazla sessiz kalmamalı. Bu zulme bir son verilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA