• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sayın Bakan önce iddialara cevap verin ERHAN GÜLENÇ

Sayın Bakan önce iddialara cevap verin

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.10.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde daha önce meclis üyesi olarak hukuk komisyonu başkanlığı da yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan nedense İzmir'de her taşın altından çıkıyor.
En son CHP'li Bayındır Belediyesi'nin değeri 1 milyon liranın üzerinde olduğu öne sürülen arazisini 675 bin liraya sattığı CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'a ait şirketin hukuk işlerini Bakan'ın hukuk bürosunun yürüttüğü ortaya çıktı.
Yaşanan satış skandalında ismi geçen Bakan, hemen bir açıklama yaparak milletvekili olduktan sonra hukuk bürosuyla bağının kalmadığını savundu.
Aynı savunmayı Gürsel Erol da yaptı ve daha önce kendisine ait şirketle hukuki bağının kalmadığını söyledi.
Biz de dün bu köşede hem Gürsel Erol, hem Murat Bakan'a bu işin içinden sadece bu açıklamaları yaparak böyle kolay sıyrılamayacaklarını söyledik. Erol, Bakan ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin iddialarla ilgili halka hesap vermesi gerektiğini dile getirdik.

SADECE 'HESAP VERİN' DEDİK

Sayın Bakan, herhangi bir ithamda bulunmadan söylediğimiz bu sözlere bozulmuş. Danışmanı aracılığıyla bana dava açacağını iletmiş...
Siz bilirsiniz Sayın Bakan. Bizi dava tehtidiyle sindiremezsiniz? Gerçekleri ne pahasına olursa olsun dile getirmekten vazgeçmeyiz.
Size "Çaldınız çırptınız" demedik, sadece "Bu konuda halka hesap verin" dedik... Hemen ayağa kalktınız.
Sayın Bakan, Sadece Bayındır'daki olayla ilgili değil İzmir'de birçok imar düzenlemesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi ve hukuk komisyonu başkanı olarak hala birçok iddianın hedefindesiniz.
İzmir yeni kent merkezinde AVM yapacak bir şirketin vekaletini alırken işlerini de Büyükşehir Belediyesi'nde takip ettiğiniz, hatta Belediye Meclisi'nde çıkıp konuşma bile yaptığınız iddiaları konuşuluyor.
Siz inkar ediyorsunuz ama Üçkuyular'a AVM yapacak şirketle bir danışmanlık ilişkiniz olduğu ve bu AVM ile ilgili işlemleri geçmişte sizin takip ettiğiniz iddiaları CHP'de hala herkesin dilinde.
Siz önce hakkınızdaki bu iddialarla ilgili kamuoyunu tatmin edici cevaplar verin de ondan sonra bana dava açarsınız.

CHP, HALUK LEVENT'İN KONSERLERİNİ İPTAL EDECEK Mİ?

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası konusunda tutarlı olması uyarısında bulunan şarkıcı Haluk Levent CHP'yi karıştırdı. "Siz düne kadar Gökçek'in seçimde hile yaparak seçildiğini söylüyordunuz, şimdi ise halkın seçtiği başkanı neden istifa ettiriliyor diyorsunuz. Bu nasıl iş" manasında bir tweet paylaşan Haluk Levent'e yönelik bir linç kampanyası yürütülüyor.

'HADDİNİ BİL' DİYE YAZDI

Bu linç kampanyasında dün CHP'nin yayın organı gibi çalışan bir gazete, "Haddini bil" dediği Haluk Levent'in sık sık CHP'li belediyelerin düzenlediği konserlerde sahne almasını gündeme getirdi. Haluk Levent'in 28 Ekim'de İzmir Bayraklı Belediyesi'nin 29 Ekim'de de İstanbul Bakırköy Belediyesi'nin düzenlediği konserlere çıkacağına dikkat çekti. Gazete, kim olduğunu belirtmediği CHP'lilerin ağzından Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na da "29 Ekim'deki konserde de böyle konuşursa, ne olacak?" diye sordu.
Yani belediyelere açıkça bu konserleri iptal edin mesajı verdi.
Bakalım şimdi bu konserler iptal edilecek mi edilmeyecek mi?
Demokrasi deyince mangalda kül bırakmayan CHP'nin küçük bir eleştiri karşısında demokrasi sınavından yine çakıp çakmayacağını hep birlikte göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA