• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu, darbe gecesi neredeydi? ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu, darbe gecesi neredeydi?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2017, 00:00

FETÖ'nün Türkiye'de başaramadığı 17-25 Aralık darbe girişimi şimdi de ABD tarafından bizzat yapılmaya çalışılıyor.
ABD'de Rıza Sarraf'ın "iftiracı" yapıldığı dava baştan sona FETÖ izi taşıyor. 17-25 Aralık darbe girişimine destek veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ABD'deki davayla eşzamanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözde belgelerle karalama kampanyası başlatması da Türkiye'ye karşı oynanan oyunun büyüklüğünü ortaya koyuyor.
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün Kılıçdaroğlu'nun bu son saldırısının ardından yaptığı suç duyurusu için hazırladığı dosyada Kılıçdaroğlu- FETÖ-ABD ilişkisi detaylı olarak anlatılıyor. Haber Müdür Yardımcımız Fatih Şendil'in hazırladığı haberde yer alan Metin Külünk'ün Kılıçdaroğlu- CIA yöneticisi Graham Fuller'in 17-25 Aralık öncesi görüşme yaptığı iddiası çok tartışılacak. Külünk, 15 Temmuz darbe girişimi için "kontrollü darbe" diyen Kılıçdaroğlu'nun sadece FETÖ ile değil FETÖ'nün iplerini elinde bulunduran ABD'li ajanlarla da bağlantılı olduğu iddasını da ilk kez gündeme getirmiş oluyor.
Külünk'ün suç duyurusu dosyası ve Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün darbe girişimleriyle ilgili söylemleri birlikte değerlendirildiğinde ABD-FETÖ-CHP üçgeniyle ilgili zihinlerde soru işaretleri oluşuyor.

"O FOTOĞRAFLAR KURGU"

Külünk'ün suç duyurusunda Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" diyerek aklamaya çalıştığı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de şok bir iddia daha var. 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan görüntü ve fotoğraflarda Kılıçdaroğlu'nun o gece ortadan nasıl kaybolduğunu ortaya koyuyordu.
Buna göre İstanbul'da darbecilerin kontrolündeki Atatürk Havalimanı'na inen Kılıçdaroğlu, buradan elini kolunu sallayarak çıkıyor ve daha sonra Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine giderek darbeyle ilgili gelişmeleri televizyondan izliyordu.
Külünk'ün bunun doğru olmadığını iddia ediyor. AK Parti'li milletvekiline göre, o geceye ait olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun Kerimoğlu'nun evinde televizyon başındayken çekilen fotoğraflar bir kurgu. Bu fotoğrafın ileriye yönelik delil olarak gösterilmek üzere çekildiğini öne süren Külünk, fotoğraflarda panjurların arasında süzen bir ışık gözüktüğünü öne sürüyor. Külünk, fotoğraftaki TV'de yer alan görüntünün de bunu doğruladığını öne sürüyor. Kerimoğlu'nun evinin Florya'da bulunan Hava Harp Okulu'na yakın olduğunu belirten Külünk, Kılıçdaroğlu'nun o gece nerede olduğunun tam olarak bilinmediğini ifade ediyor. Külünk, Kılıçdaroğlu ve birlikte hareket ettiği kişilerin tamamının cep telefonları HTS ve GPRS kayıtlarının hareket dökümlerinin incelenmesi gerektiğini söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA